SON DAKİKA
Hava Durumu

Üniversiteye hayat katacak proje

Uludağ Üniversitesi eğitim birimleri ve Tıp Fakültesi Hastanesinin yakınına Sosyal Yaşam Mer

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2016 17:21
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2016 18:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Üniversiteye hayat katacak proje

Uludağ Üniversitesi eğitim birimleri ve Tıp Fakültesi Hastanesinin yakınına Sosyal Yaşam Merkezi ile kapalı otopark yapılacak
 

 

 

Uludağ Üniversitesi eğitim birimleri ve Tıp Fakültesi Hastanesinin yakınına Sosyal Yaşam Merkezi ile kapalı otopark yapılacağı bildirildinin yakınına Sosyal Yaşam Merkezi ile kapalı otopark yapılacağı bildirildi.Uludağ Üniversitesinden yapılan açıklamaya göre, Görükle Kampüsünde öğrenciler, çalışanlar ve Bursalılar artık otopark, alışveriş, eğlence, sosyal ihtiyaçları için sıkıntı çekmeyecek. Bu kapsamda kampüs içine Sosyal Yaşam Merkezi ile kapalı otopark yapılacak.

Yaklaşık 50 bin metrekarelik taban üzerine yapılacak ve 132 bin metrekare toplam kullanım alanına sahip olacak Sosyal Yaşam Merkezi ve kapalı otopark işletimi için 21 Eylül’de ihaleye çıkılacak.

Hasılat paylaşımı modeliyle finanse edilecek projeler, ihaleyi alan firma tarafından 24 yıl işletildikten sonra tamamen Uludağ Üniversitesine geçecek. Firma, işletme süresince üniversiteye pay verecek. Görükle Kampüsü, iki yıl sonra öğrenci, personel ve halkın tüm ihtiyaçlarının bu merkezden kolaylıkla karşılanabildiği bir cazibe ve çekim merkezi haline gelecek.

Rektör Prof. Dr. Yusuf Ulcay, yaptığı açıklamada, ''Yaklaşık 65 bin öğrencisi olan, bunun 50 bini Görükle Kampüsü'nde bulunan öğrencimiz için 2 bin 500 akademisyen 3 bin 500 çalışan 2 bine yakın taşeronla 8 bin kişilik çalışanın bulunduğu bu kampüste böyle bir yaşam merkezine ciddi bir ihtiyaç var. Bunu da üniversitemize herhangi bir maddi yük getirmeden kazandırmış olacağız. Bu merkeze sadece üniversite öğrencileri ve çalışanları değil, Bursalılar da metroyla erişim olduğu için yoğun ilgi gösterecektir. Bu merkez bir nevi cazibe merkezi olacak.'' dedi.

Proje Koordinatörü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce de kentin tüm ihtiyaçlarını kapsayan ve şehre uzaklığını da hesaplayan bir rapor hazırladıklarını vurgulayarak, ''Bursa’da bu çevrede yani Nilüfer ilçesinde bu kadar büyük bir yatırım yok. Aynı zamanda Türkiye'de üniversiteler içerisinde özellikle kampüs içerisinde bu büyüklükte ve genişlikte bir yatırım yok. Böyle bir yatırım ilk olarak bizim üniversitemizde gerçekleşecek. Bu proje diğer üniversitelere de öncü olacaktır. Bu konuda her türlü hukuki alt yapımız hazır, umarım Bursa çok güzel bir yapı kazanmış olacak." şeklinde konuştu.

Özel sektör tarafından finanse edilecek Sosyal Yaşam Merkezi, 2886 sayılı yasa çerçevesinde açık ihale yöntemiyle 21 Eylül 2016 tarihinde ihaleye çıkacak. İhaleyi alan firma, inşaatı iki yıl içinde bitirecek ve yapım aşamasında üniversiteye kira bedeli, işletim sırasında ise yıllık ciro üzerinden pay verecek, 24 yıl sonra da tamamen üniversiteye devredecek.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.