SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'da konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan Bursa'nın İnegöl ilçesinde Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü'nün açılış törenine katılarak

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2016 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2016 18:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Cumhurbaşkanı Erdoğan Bursa'da konuştu
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan Bursa'nın İnegöl ilçesinde Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim Kampüsü'nün açılış törenine katılarak konuşma yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan; "İnegöl’de sizlerle bir araya gelmekten memnuniyet duyuyorum. Dünya'nın farklı ülkelerinden insanlar İnegöl'e geliyor ve alış veriş yapıyor. Bir yerde üretim varsa orada yetişmiş insan gücüne ihtiyaç vardır. İşte bugün burada bu önemli projenin açılışı için burada bulunuyoruz. Eğitim öğretim külliyesinin resmi açılışını gerçekleştiriyoruz. Bu külliye hem eğitim verecek hem öğretim verecek. Buranın bir güzelliği de 26 binadan oluşmasıdır. Mehmet Bey bu eserle anılacak. İnegöl örnek bir tesise kavuştu. Öğrencilerimiz farklı branşlarda eğitim- öğretim görecekler. Bu eğitim öğretim külliyesi kalifiyeli öğrenci yetiştirecek. Bu eserin İnegöllümüze hayırlı olmasını temelli ediyorum. Sayın Mehmet yılmaz tarafından inşa edilen bu külliye diğer şehirlerimizde örnek olmasını diliyoruz. " dedi.
"

"İDAM İÇİN İZİN Mİ ALACAĞIZ"
Erdoğan İdam içinde açıklamalarda bulunurken şöyle konuştu: Türkiye' de şuan 3 milyon Suriyeli mülteci var. İnsanları bombalara teslim edemezdik. Batının böyle bir de var mı ? Yok. Nereye kaçarsanız kaçın peşinizdeyiz sizleri  kovalayacağız. Şehitlerimiz var şehit veriyoruz eyvallah. Bizim şehidimiz büyüktür. Bu değerlere sahip olan bir millet ne bölünür ne yıkılır. Yıllardır bizlere insanlık dersi verenler kendileri insanlık dersi alamamışlar. Aldatıyorlar dürüst değiller. Biz 6 yıldır bu işi nasıl götürdüysek yeni götürüceğiz. Suriye'de 600 bin insan terör kurbanı oldu. 600 bin tane insanın ölümüne sesleri çıkmıyor, DAEŞ  ve PYD'yi vurduğumuzda sesleri çıkıyor. Bu örgütlerin hepsi aynı al birini vur ötekine. Üzerlerine gideceğiz çünkü  Irak'ta ki annelerinin göz yaşı bizi boğar onların kanları yerde kalmayacak.  Bazı batılılar idamı niye dile getiriyorsunuz diyorlar sizden mi izin alacağız ? Bugün duyanın büyük bir kesiminde hala idam uyulması var . Bizler  şehitlerimizin kanını yerde bırakmayız. İdam geri gelebilir."diye konuştu.
"241 şehidimin ailesinin mağduriyetini kim giderecek?"

FETÖ ile mücadelede demokrasiden, hukuktan ve adaletten asla taviz vermeden çalışmaların sürdürüldüğünü vurgulayan Erdoğan, şöyle konuştu:


"Ancak bu hain örgüt bizim bu hassasiyetimizi dahi sulandırmaya, istismar etmeye... Ne diyorlar, 'mağduriyetim giderilsin' diye yapılan başvurular var. Sen ne diyorsun ya? Ne mağduriyeti? Benim 241 şehidimin ailesinin mağduriyetini kim giderecek? 2 bin 194 gazimin ailesinin mağduriyetini kim giderecek? Biraz insan edep eder. Hangi yüzle gelip bunu söylüyorsunuz. Acırsanız acınacak hale gelirsiniz. Biz arkadaşlarımıza şunu söylüyoruz; hukuk içinde, adil bir şekilde kararınızı verin."


 
"Rakka'da da DEAŞ'a karşı gereğini yapacağız"

Erdoğan, Fırat Kalkanı Harekatına ilişkin, "Şimdi El Bab, ama 'oraya inmeyin' diyorlar. Mecburuz, ineceğiz. Niye? Çünkü burada terörden arındırılmış bir bölgeyi hazırlamamız lazım. Koalisyon güçleri, eğer beraber hareket etmeye hazır olurlarsa Rakka'da da DEAŞ'a karşı gereğini yapacağız. Ama PYD ile veya YPG ile beraber değil. Amerika, koalisyon güçleri, beraber. Terör örgütlerini yanımıza almayacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.