SON DAKİKA
Hava Durumu

Dündar'dan hizmet çağrısı

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2011 12:57
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2011 13:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Dündar'dan hizmet çağrısı
Osmangazi Belediye Başkanı Dündar, Bursa’yı daha yaşanabilir kent yapmak için toplumun her kesimine işbirliği çağrısı yaptı.

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Osmangazi ve Bursa’yı kaçak ve çarpık yapılaşmadan kurtararak daha yaşanabilir bir kent yapmak için başta akademik odalar olmak üzere toplumun her kesimiyle işbirliği yapmak istediklerini söyledi. Dündar, Bursa Akademik Odalar Birliği Yerleşkesi’nde İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Necati Şahin, Şehir Plancıları Odası Başkanı Füsun Uyanık ve Mimarlar Odası Başkanı Nizamettin Kaya ile bir araya Bahisarena geldi. Dündar, belediye bünyesinde oluşturulan “Şehircilik Akademisi” ekibinin Bursa ve Osmangazi’nin kaçak ve çarpık yapılaşma ile planlamasının ele alındığı taslak dosyayı oda başkanlarına verirken, “kentin geleceğinin planlanmasında birlikte çalışalım” çağrısı yaptı.

ODALARA BÜYÜK GÖREV

Bursa’nın hızlı bir yapılaşma süreci yaşadığına dikkati çeken Dündar, gerek göç gerekse diğer nedenlerin etkisiyle oluşan kaçak yapılaşmanın ancak tüm kesimlerin işbirliği yapmasıyla engellenebileceğini vurguladı. Bursa’nın planlanmasında odalara da büyük görev düştüğünün altını çizen Dündar, “12 yıl önce yapılan 100 binlik planlar bugün tartışılıyor. Demek ki öngörüler tutmamış. Bu da işin altyapısının sağlam yapılmadığının göstergesi. Bizim ciddi bir şekilde altyapısını oluşturarak bu planları yapmamız gerekiyor. Şehri nasıl kurtarırız. Daha yaşanabilir bir kent nasıl oluştururuz? Bu noktada hep beraber çalışalım” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.