SON DAKİKA
Hava Durumu

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2017 23:15
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2017 00:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/

İngiliz The Times Gazetesi’ne konuşan Bülent Arınç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümeti hedef alırken, AK Parti’nin bölünebileceğini ileri süren İngilizler tarafından yeni lider adayı olarak gösterildi. İngiliz gazetesine göre Bülent Arınç kendisine yönelik bir gözaltı kararından endişe ediyor.


Türkiye’de Fetullah Gülen ve cemaatine yakınlığı ve onları savunmasıyla tanınan Bülent Arınç, her defasında olduğu gibi yine hükümeti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı hedef alan sözleriyle gündemde. Daha düne kadar FETÖ’cüleri savunmak için cübbesini giymek istediğini söyleyen ancak 15 Temmuz darbe girişiminin hemen ardından kendini kurtarmak için video çekip “Bana ahmak diyebilirsiniz” diyerek kıvırma operasyonu yapan Arınç, bu kez İngilizlere konuştu ve hem AK Parti hem de Erdoğan’ı hedef aldı.


DIŞ POLİTİKAYA VERDİ VERİŞTİRDİ


İngiliz The Times Gazetesi’nin yayınladığı özel röportajda Bülent Arınç, Türkiye’nin dış politikalarına verdi veriştirdi. Arınç Türkiye’nin AB’ye girmesi gerektiğini söyleyerek,” "Türkiye hem AB hem de ABD ile olan ilişkilerini düzeltmelidir. Bu Türkiye için önemlidir. İlişkilerini kopartmak bu ülkelere zarar vermeyecektir. Ancak, Türkiye menfaatlerimizle uyumlu olarak ilişkilerini dürüst ve sürekli bir yaklaşımla onarmalıdır." diye konuştu.


ŞİFRE ARINÇ İÇİN KIRILDI


Arınç gazeteye verdiği röportajda ayrıca mutabakata yönelik hareketi yapması gerekenin Erdoğan hükümeti olması gerektiğini söyledi. The Times Gazetesi röportajın yanında bir de analiz yayınlayarak AK Partide bir bölünme planlandığını belirterek, “Bu şifre eski yasal ortağı Gülenist bağlantıları kuşkusuyla geçen ay tutuklandıktan sonra kızışmış hissedebilecek olan Sayın Arınç için kırıldı.” Yorumunu yaptı.


ARINÇ BÖLÜNMENİN LİDERİ OLACAK


İngilizlerin ünlü The Times Gazetesi Bülent Arınç ile yapılmış özel bir röportajı manşetine taşıdı. Bunun yanı sıra bir de analiz yayınlayan gazete Ak Parti’de olasi bir bölünmeden söz ediyor ve bu bölünmede lider olarak Bülent Arınç ismini telaffuz ediyor. Gazete ayrıca Arınç’ın yanı sıra Abdullah Gül adını da anıyor.


FETÖ MEDYASI RÖPORTAJI YAYIYOR


Yurt dışında yayın yapan Fetö’cü medyada da eş zamanlı olarak geniş şekilde Adem Altan imzasıyla yayınlanan röportajın bir bölümü aynen şöyle; “Bir zamanlar Başkan Erdoğan’ın yanında Türkiye politikalarında devrim yapmak için yer alan adam memleketin Batı ile olan ilişkilerini acilen onarması gerektiğini söyleyerek partisinden koptu. Eski Başbakan Yardımcısı ve iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Sayın Erdoğan ile birlikte kurucusu olan Arınç, The Times’a verdiği özel bir röportajda, ABD’nin Orta Doğu politikasına karşı çıkan ve Türkiye’nin AB ile bağlarını kesme tehdidinde bulunan, artan şekilde otoriter güçlü adama karşı olağanüstü bir tavır aldı. Bülent Arınç Adalet ve Kalkınma Partisi’ni Başkan Erdoğan ile birlikte kurdu ancak ayrı düştüler.  


“ERDOĞAN POZİTİF DİL KULLANSIN”


Bir zamanlar Türkiye’yi Avrupa’ya taşımaya söz veren Sayın Erdoğan batılı müttefikleriyle ilişkileri bozulurken son zamanlarda dış politikasını doğuya, Moskova ve Pekin'e odaklamaya yöneleceğinin sinyallerini verdi. Arınç AB’nin Türkiye’ye tam üyelik vermemesini eleştirip, iç politikalarında “Türkiye karşıtı” olmakla suçlarken yine de mutabakata yönelik hareketi yapması gerekenin Erdoğan hükümeti olması gerektiğini söyledi. Arınç, “Türkiye AB içinde olmalıdır.” dedi. Arınç, “Bunun olabilmesi için Türkiye, en başta başkan ile başlayarak bunun yanı sıra başbakan ve hükümetin de pozitif dil kulanması ve elini uzatması gerekir. 2015 sonlarında Sayın Erdoğan AKP üzerindeki etkisini arttırmaya başlarken yollar ayrıldı ancak partinin bir noktada ayrışması durumunda olası bir rakip lider olarak saklanarak, görünür bir figür olarak kalmayı başardı.” diye konuştu. Röportajda Arınç ayrıca Rusya ile olan yakın ilişkileri şöyle eleştirdi; “Rusya ve Türkiye çok yakın ama çar döneminden bu yana ve günümüzde dahi Rusya’nın emperyalist amaçları var.” Arınç Amerika’nın bölgedeki emperyalist emellerine karşı öncelikli tutulması gerektiğini de söylüyor.


SÖYLEYEMEDİKLERİ ANALİZDE


The Times Gazetesi esas söylemeye çalıştığını ise analiz bölümünde işlemiş. Hannah Lucinda Smith imzasını taşıyan ve Ak Partiyi bölme, bu işte de Arınç’ı lider olarak kullanma planlarını ortaya çıkartan analiz aynen şöyle; Akdeniz sahilinden, Manisalı adam Başkan Erdoğan için hiç bir zaman rahat bir müttefik olmadı. Dik kafalı, açık sözlü ve hırslı, başından beri Sayın Erdoğan’ın birlikte kurdukları AKP üzerindeki hâkimiyetine en büyük tehdidi oluşturdu. AKP 2002’de ilk seçildiğinde Sayın Erdoğan dini şiddeti kışkırtmadan dolayı hüküm giydiğinden dolayı başbakan olması engellenirken, Bülent Arınç Parlamento Sözcüsü olarak güçlü konumuna yolları yara yara geldi. Onu engelleyen yasa bir yıl sonra alaşağı edildi ama bu arada Sayın Arınç lider olarak başını alıp gitmişti. - ortağı fazlaca sükutu hayale uğramıştı. Bülent Arınç The Times’a Türkiye’nin Batı ile olan ilişkilerini onarması gerektiğini söyledi. Ön üç yıllık mücadeleden sonra Kasım 2015’de Sayın Arınç kabinedeki konumundan soyulup atıldı ama sessizce ıssızlığa gömülmeyi reddetti. Onun ve AKP’nin kurucularından üçüncüsü olan eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül hakkında partide olası bir bölünmeye doğru gidilebileceğine dair söylentiler dönüp duruyor.


GÜLEN’LE İLİŞKİLENDİRİLEMEZMİŞ (!)


Geçtiğimiz aydaki referandumdan sonra AKP destekçisi alimler Erdoğan destekçisi olan ve parti içindeki “İslamcıları” tasviye etmesini isteyenler benzer şekilde bölündü. Bu şifre eski yasal ortağı Gülenist bağlantıları kuşkusuyla geçen ay tutuklandıktan sonra kızışmış hissedebilecek olan Sayın Arınç için kırıldı. Eğer Sayın Erdoğan ona karşı hareket ederse benzer bir mazeret kullanması mümkün - Tüm AKP kadrosu içinde Gülenistlerle ilişkilendirilebilecek son isim Sayın Arınç olmasına rağmen. Başlangıcından beri AKP’yi takip etmiş olan analistlerden biri “O saygıdeğerdir,” diyor. “Ona karşı atılabilecek tek suç Erdoğan’a olan muhalefetidir.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.