SON DAKİKA
Hava Durumu

Davutoğlu: 'Biz Kılıçdaroğlu değiliz, yüzde 35'e razı olmayız'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, gençleri ihmal eden ülkelerin gelecekle ilgili planlama yapamayacağını söyledi. Davutoğlu, İzmir'deki Başbakanlık Ofisi'n

Haber Giriş Tarihi: 25.05.2015 09:50
Haber Güncellenme Tarihi: 25.05.2015 10:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Davutoğlu: 'Biz Kılıçdaroğlu değiliz, yüzde 35'e razı olmayız'
Başbakan Ahmet Davutoğlu, gençleri ihmal eden ülkelerin gelecekle ilgili planlama yapamayacağını söyledi.
Davutoğlu, İzmir'deki Başbakanlık Ofisi'nden Show TV'de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Davutoğlu, konuşmasına Galatasaray'ı kutlayarak başladı.
İzmir'in, bazı şehirlerin yükselişiyle bazı devletlerin yükselişi arasında paralellik olan şehirlerden birisolduğunu belirten Davutoğlu, Türkiye yükselirken İzmir'in de mutlaka bu süreçte yükselen bir şehir olmasının gerektiğini söyledi.
Gençlerin oy kullanma eğilimiyle ilgili Davutoğlu, çocuklar, gençler ve yaşlılarla ilgili özel duyarlılığının olduğunu belirterek, gençleri ihmal eden ülkenin gelecekle ilgili planlama yapamayacağını söyledi. Davutoğlu,
bugünkü gençlerin AK Parti iktidara geldiğinde 5 yaşında olduğunu belirterek, "70, 80, 100 kişilik sınıfları bilmiyordu. Babasının maaşını aldığında aynı gün dolara çevirmek zorunda olduğunu bilmiyordu. Cebinde taşıdığı liranın değer kaybettiğini bilmiyordu. Gazetelerde İstanbul'daki, Ankara'daki çöp dağlarını bilmiyordu. İstanbul'da, Cumhurbaşkanımız belediye başkanı olana kadar musluklar açıldığında 'tıs' diye ses geldiğini bilmiyordu. Bütün bunları bilmeyen bir gençlik ve her şeyi önünde hazır bulmuş bir gençlik. Bu da doğal. Bu zaman beklenti ve çıta yükseliyor. Eskiden gençleri çok az şeyle tatmin edecekken, şimdi zaten bunları görmüş, yaşamış, bu refaha alışmış bir gençlik daha fazlasını istiyor, bu doğal. Gençlerle buluştuğumuzda, 'Biz dedim bir adaletsizlik ve zulüm gördüğümüzde gençliğimizde isyan duygusuyla söz söylerdik, siz de dünyada gördüğünüz adaletsizliklere, Türkiye'de ola ki gördüğünüz yanlışlıklara karşı da sesinizi yükseltin. Gerekirse bize de söyleyin' dedim. Bir gazete bunu istismar etti" dedi.
Seçimlerle ilgili son anketler konusunda Davutoğlu, "AK Parti'nin net bir çoğunlukla iktidar olacağından bir şüphemiz yok. Önemli olan bu çıtayı, anayasayı değiştirecek çoğunluğa gelecek şekilde yukarı çekmek. 'Yüzde kaç sizin için başarı' diye sorduklarında, 'yüzde 50 desem' geri kalan yüzde 50'den ümitsizim anlamı çıkar, 'yüzde 55 desem' yüzde 45'inden, 'yüzde 45 desem' yüzde 55'inden. Bizde böyle böyle bir şey yok. Biz Kılıçdaroğlu değiliz, yüzde 35'e razı olmayız" dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.