SON DAKİKA
Hava Durumu

Yine kıvırdı

15 Temmuz darbe kalkışması sonrası hükümetin yanında FETÖ karşıtı mücadele vereceğini açıklayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geri adım

Haber Giriş Tarihi: 25.09.2016 02:15
Haber Güncellenme Tarihi: 25.09.2016 03:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yine kıvırdı
15 Temmuz darbe kalkışması sonrası hükümetin yanında FETÖ karşıtı mücadele vereceğini açıklayan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, geri adım attı ve “Fikirlerinden dolayı kimse suçlanamaz” dedi. Başbakan Binali Yıldırım ise Kılıçdaroğlu’na “Yenikapı ruhu”nu hatırlatarak, FETÖ mücadelesinde kararlı ve müspet davranma çağrısında bulundu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Kahramanmaraş’ta parti il başkanlarıyla bir araya geldi. Toplatıda, 15 Temmuz’da yaşanan darbe kalkışmasından Ak Partiyi sorumlu tutan sözler sartfeden Kılıçdaroğlu, 2 ayı aşan süreçte yaşadığı fikri değişimi gözlerönüne serdi. Darbe kalkışmasına karşı hükümetin yanında olacaklarını ve FETÖ mücadelesinde ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, dün kendisiyle çelişen bir tutum sergiledi.

“SURİYE’Yİ KARIŞTIRDIK”

Türkiye’nin Suriye’de toprak bütünlüğünü korumak için yaptığı operasyonu, “Suriye’yi karıştırdık” olarak tanımlayan Kılıçdaroğlu şöyle dedi: "2002'de terör sıfırdı, şimdi ülke terör batağında. Eskiden PKK vardı şimdi IŞİD, FETÖ. Her gün bir terör, her gün bir örgüt çıktı. Dış politikada yanlış yaptık. Allah aşkına niye kavga ettik Suriye ile? Gittik Suriye'yi karıştırdık, Mısır'la kavga ettik.”

KILIÇDAROĞLU’NDAN HADDİNİ AŞAN SÖZLER

Kılıçdaroğlu, konuşmasının devamında 15 Temmuz darbe girişimini hatırlattı ve Ak Parti hükümetini yaşananlardan sorumlu tuttuğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "14 yıl sonunda Türkiye bir darbe girişimiyle karşı karşıya bırakıldı 15 Temmuz'da 240 demokrasi şehidimiz var. Şimdi herkes elini vicdanına koysun, şehitlerin sorumlusu kim? Memleketi darbe noktasına kim taşıdı? Niye demokrasisi gelişmiş ülkelerde darbe olmuyor. Fransa, İngiltere, Japonya, Amerika'da olmuyor da bizde darbe oluyor. Eğer tam demokrasiyi getirmezseniz ülkeye, huzuru, barışı getirmezsiniz darbeye hep kapıyı aralık bırakırsın" dedi.

CHP LİDERİ DARBECİLERİ SAVUNUYOR

OHAL uygulamasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, FETÖ bağlantısı nedeniyle açığa alınan ve görevden atılan öğretmenleri, akademisyenleri savundu. Kılıçdaroğlu, şöyle dedi: “Hangi üniversite hocası darbeye kalktı. Hakim ve savcıları tutup hapse attılar, niye darbeci diye. Bunlar darbe mi yaptı, yok. Sanatçıların darbeyle ne ilgisi var, onlara da fatura ödettiler. Er ve erbaşlar komutan ne emir verirse uyar. 15 Temmuz akşamı er ve erbaşlar komutan emriyle çıkmış ve hepsi cezaevinde. Er ve erbaşla niye uğraşıyorsun?"

FETÖ’YE FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜ İSTİYOR

27 Mayıs darbesi ile Menderes ve iki bakanın asıldığını ve bunun travmasının halen sürdüğünü kaydeden Kılıçdaroğlu, " İnançlar, kimlikler üzerinden yapılmaz. Cemaatleri bitirme, kaldırma gibi bir önyargıyla yola çıkmamalıyız. Her inanca saygı göstermeliyiz, bunu yaparsak bu ülkeye huzur gelir. siyaseten adam asılmamalı. Siyasi suçtan insanlar idam edilmemeli. Bugün toplum vicdanı rahatsız. Siyasi düşünceleri dolayısıyla kimse suçlanmamalı. Allah'ın insana verdiği en değerli şey akıldır. Akıl yerine baskı ve şiddeti kullanırsanız olmaz. Aklınızı kullanmayı bilmelisiniz" dedi.

YENİKAPI RUHUNU NE ÇABUK UNUTTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun sözlerini değerlendiren Başbakan Binali Yıldırım, "Sayın Kılıçdaroğlu ile 15 Temmuz darbe gecesi öncesinde bir telefon görüşmemiz oldu. Bize söylediği 'Bu bir darbe girişimidir, bu milli iradeye karşı bir kalkışmadır, bu konuda sizin yanınızdayız, sonuna kadar sizi destekliyoruz'. Şimdi 15 Temmuz'dan bu zamana 2 aydan biraz fazla zaman geçti, ne değişti? Sayın Kılıçdaroğlu fikrini değiştirdi mi yoksa Türkiye'de başka bir şey mi oldu?" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, "Kemal Kılıçdaroğlu bugünkü açıklamalarında darbe teşebbüsüyle ilgili konuşurken, '241 demokrasi şehidimiz var. Bu şehitlerin sorumlusu kim? FETÖ'yü başımıza bela eden kim?' eleştirisinde bulundu. Bu konuya ilişkin değerlendirmenizi alabilir miyiz?" sorusunu şöyle yanıtladı: "Ben bir kez daha Sayın Kılıçdaroğlu'ndan Yenikapı ruhunun gereğine uygun olarak birlik, beraberlik, dayanışma içerisinde gerek bölücü terörle gerekse FETÖ ile mücadele konusunda daha olumlu, müspet bir tavır içerisinde olmasını bekliyorum. Kendisiyle birkaç kez görüştük, bu konuları enine boyuna anlattık. Buna rağmen anlaşılmayan konular belli ki var. Bunları da tekrar gerekirse anlatırız. Amacımız, Türkiye'nin bir daha böyle alçakça darbe girişimleriyle karşı karşıya kalmaması, enerjimizi ne bölücü terör mücadelesinde ne de FETÖ'cü darbeciler için harcamamamızdır."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.