SON DAKİKA
Hava Durumu

19 Mayıs üzerine…

Yazının Giriş Tarihi: 18.05.2017 22:25
Yazının Güncellenme Tarihi: 18.05.2017 22:25
Bugün milli kurtuluş savaşımızın önemli aşamalarından biri olan 19 Mayıs 1919’un yıldönümü. Bu millet bu vatan için gözünü kırpmadan can veren milyonlarca şehidin aziz anısı önünde onları rahmetle ve minnetle anıyoruz. Bir milletin gerektiğinde topyekün dünyan sırtını yere getirebileceğinin en gerçekçi en yakın örneği Kurtuluş Savaşı…

A‘sından Z’sine kadar en ince ayrıntısına kadar hepimiz bilmeli, evlatlarımıza da öncelikli olarak öğretmeliyiz. Her alanda eğitimde, sağlıkta, sinemada, kültürde, sanayide hayatın her alanda Kurtuluş Savaşımız bilinmeli, milletimizin bu eşsiz kahramanlığı her an canı her an diri tutulmalıdır.

Bugüne kadar işin sadece slogan kısmı ile ilgilenip, ne olduğunu kimsenin anladığını sanmadığım kültürfizik hareketleri, bildik hamasi metinler ve nutuklardan ileriye gidememiş, sözüm ona bayram kutlamalarını bir kenara bırakmanın vakti geldi de geçiyor bile.

Gençlere aylarca derslerinden geri bırakan provalar ve 19 Mayıs günü stadyumlarda anlamsız ve kültürel erozyonunda tavan yaptığı gösterilerle sözüm ona bu tarihimizin çok kıymetli günlerini kutluyoruz.

Sosyal medyanın devreye girmesi ile son yıllarda utanç verici tartışmalar da bu bayramlar üzerinden sürüyor. Gösterilere katılan çocukların kıyafetleri üzerinden özellikle belli bir kesimin yürüttüğü bu tuhaf,  saçma, milletten uzak tartışmada, yıllar öncesinin 19 Mayıs tören fotoğrafları yayınlanıyor.

Emperyalistlere karşı verilen mücadelenin sembolü olan 19 Mayıs ve diğer resmi bayram kutlamalarında kültür, dil, töre adına nasıl büyük yanlışlar yapıldığını hepimiz görüyor, ibretle izliyoruz.

Kızların etekleri 50 yıl önce daha kısa ve çağdaş, bugün daha uzun ve gericiymiş. Zaten devletin zirvesindeki isimler törenlere katılmıyor, kutlamaları yasaklıyormuş. Daha ileri gidenler de var ama onlar artık tıbbın konusu olmuş durumdalar.

Öncelikle cumhuriyette ve vatanda bu milletindir. Bu millet yerli ve milli olan her şeyi kabul eder ve bağrın basar.  Milli bayramını da resmi bayramını da. Bugüne kadar yapılan dayatmalara rağmen istedikleri gibi bir toplum oluşturamayanlara en güzel cevabı Türk milleti her an veriyor. Bayrağına cumhuriyetine, tarihine öyle bir sahip çıkıyor ki dost seviniyor düşman ürküyor.

19Mayıs Atatürk’ü Anma Geçlik ve Spor Bayramımız kutlu olsun. En kısa zamanda manasına yakışır etkinliklerle kutlamak ümidiyle…

 

-------------------------------------------

Tebrikler Bursa polisi…

Hiç kuşku yok ki, uyuşturucu başta olmak üzere illegal işlerle ile müthiş ve etkin bir mücadele veriyor. Bursa polisi tarihi bir önem yaşıyor adeta. Bir yandan uyuşturucu ve madde tacirlerine nefes aldırmazken, bir yandan da bu maddelerin kullanımını engellemek için mücadele veriyor. Yine kanunlarda suç olarak geçen her türlü illegal işle mücadele den Bursa Polisi, 7/24 mesai yapıyor. Emniyet Müdürü Selami Yıldız’ın Bursa’da göreve başlamasının ardından emniyetteki hareketlenme gözle görünür hale geldi. Her gün polis operasyon yapıyor, ölüm tacirlerine, çetelere darbe üstüne darbe indiriyor. Polis milletin polisi olunca, milletin hakları korunmaya, milletin huzurunu sağlamaya yöneldi çok şükür.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

 





 

 

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.