SON DAKİKA
Hava Durumu

'2023 Kuşağı'

Yazının Giriş Tarihi: 30.11.2015 06:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 30.11.2015 06:00
Cumartesi günü sevgili dostum Mükerrem Özdemir ile birlikte Eskişehir’deydim. İlki Eskişehir kapalı spor salonunda düzenlenen ‘2023 Kuşağı Tanıtım Etkinliği’ne katıldık.
Gece, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün de katkıları ile, İpek Yavuz, Nurullah Karakaş ve 2023 kuşağı gönüllüsü arkadaşlarının organize ettiği, ‘2023 kuşağı’nın kitabını yazan Servet Hocaoğulları ve Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan’ın konuşmacı olarak katıldığı ve sunumunu Cemalettin Tül’ün yaptığı muhteşem bir geceydi… Devamını tüm şehirlerde beklediğimizi de beyan etmiş olalım..

‘2023 kuşağı’ndan neyin kast edildiği, amaçları, hedefleri, projeleri ve çalışma yöntemleri ile ilgili bilgi almak isteyenleri Servet Hocaoğulları hocamın, Haber Ajanda yayınlarından çıkan ‘2023 Kuşağı’ kitabına yönlendirip Eskişehir’deki proğramın ve öncesi -sonrasındaki sohbetlerin bende bıraktığı izlenimlere geçmek istiyorum.

Proğramın başlangıcında Kur’an’dan bazı ayetler okundu. Alışık olduğumuz üzere bir sürenin bir bölümü (aşır) ya da tamamı okunmak yerine başka başka sürelerden 10’a yakın özel olarak seçildiği belli olan ayetler okundu. Ayetlerin arapçalarını güzel sesli bir hafız okurken anlamları da dev ekrandan yansıtıldı.. Bu ayetlerden bir tanesi de Hadid süresi 16. ayeti idi. Bu ayette Müminlerin kalplerinin Allah’ın zikri ve O’ndan inenle neden ürpermediği, Müminlerin de kendilerinden önceki ‘Ehl-i Kitap’ gibi zaman geçtikçe ayetlere karşı bir duyarsızlaşma ve kanıksama yaşadıkları eleştirisi yapılmaktadır. Bu ayet bir anlamda ilk günki heyecanın kaybedilmemesi gerektiğinin altını çizen bir ayettir. 2023 kuşağı ilk günki heyecanı yeniden diriltmek/ ikame etmek için yola çıkmıştır desek yanlış bir tanımlama yapmış olmayız.

‘2023 Kuşağı’ 13 yılda ancak kabasını alabildikleri ‘Sistem’ üzerinde ince işçiliğe başlamanın niyet beyanı ve organizasyonudur.

‘2023 Kuşağı’ sorulamamış/ sorulmaya teşebbüs edilememiş bir yığın sorularının tespitini yapabilmiş ve bu soruları sormak için yola koyulmaya hazırlanmış bir kuşaktır. Put kırmaya hazır bir kuşak.

‘2023 Kuşağı’ ‘Dünya 5’ten Büyüktür’ ‘Allah 5’ten Büyüktür’e dönüştürebilmiş Tevhid bilincine ve imanına sahip olan bir kuşaktır.

‘2023 Kuşağı’ ‘benim rüyalarım var, hayallerim var ve onları mutlaka gerçekleştireceğim” azmine sahip bir kuşaktır. ‘ben başkalarının bana dayattığı ‘İkame Rüyalar’ görmeyeceğim’ diyen bir kuşak.

‘2023 Kuşağı’ Zafer’e değil, ‘Sefer’e odaklı bir kuşaktır. “Benim görevim ‘sefer’dir. ‘Zafer Allah’tandır’ bilincine sahip bir kuşaktır.

‘2023 Kuşağı’ bir dip dalga organizasyonudur. Doğal bir halk hareketidir. Halkın bizatihi kendisinin elini taşın altına koymasıdır.

‘2023 Kuşağı’ ‘Biz asıl şimdi başlıyoruz’ dinamizmidir.

‘2023 Kuşağı’ bayrağına sadece ulusal bir simge anlamını yüklemeyen, onda dünyanın tüm mazlumlarını gören enternasyonel bir harekettir. Bayrağında Bosna’yı, Gazze’yi, Suriye’yi Mısır’ı, Sudan’ı görebilen bir kuşaktır.

‘2023 Kuşağı’ yaşadığı ülke sınırları içinde gördüğü mazlum mültecileri ‘külfet’ olarak değil, ‘Fırsat’ olarak gören bir iyilik kuşağıdır. Yaşadığı coğrafyayı ‘Allah’ın arzı, oradaki nimetleri de Allah’ın paylaşılması gereken lütfu gören bir bilince sahiptir.

‘2023 Kuşağı’ kendisine başkanlık sistemini çok gören kolonyalistlere ‘başkanlık sistemi bana yetmez, benim gözüm daha yükseklerde’ diyebilecek vizyona sahip bir kuşaktır. Evrensel düşünebilen bir kuşak.

‘2023 Kuşağı’ hükümet, bürokrasi, makam mevki, ihale gibi konuları ‘Emrolunduğun gibi dimdik/ dosdoğru olma’yı yaşamının şiarı kılan bir kuşaktır.

‘2023 Kuşağı’ Seçim kazanmanın, hükümet olmanın bir sonuç değil, başlangıç olduğunun bilincinde bir kuşaktır.

‘2023 Kuşağı’ yeni bir diriliş hareketidir.

Yazıma bir arkadaşımın duası ile son veriyorum:

“Allah hepimizi eriştirsin”
Amin.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.