SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD seçiminin galibi

Yazının Giriş Tarihi: 05.11.2020 23:27
Yazının Güncellenme Tarihi: 05.11.2020 23:27

Meşhur bir fikri vardır. Aslı biraz muzır olduğu için ben bu fıkrayı lisan-ı münasip ile nakledeceğim; 
Yine şu “Tavuk mu yumurtadan yoksa yumurta mı tavuktan çıkar?” tartışması yapılıyormuş. Fıkra bu ya demişler ki “Bunu en iyi horoz bilir. En iyisi ona soralım.” Gidip sormuşlar. Horoz şöyle bir silkinmiş, hafif horozlanmış ve “Kardeşim ben onu bunu bilmem. Vazifemi yapar geçerim.”
Konuyu buradan ABD seçimlerine bağlayacağım. Ha bire tartışıyoruz. Biden kazandı, Trump kazandı diye. Kimi Trump’ın kolay lokma olduğunu o yüzden onun kazanmasının bizim için hayırlı olduğunu savunuyor kimi de Biden kazanırsa alacakları destekle Sayın Başkanımızı devirebilecekleri gibi boş bir hayal peşinde Biden’in kazanmasını umuyor. Hatta durum o hale geldi ki, Biden’in kazanacağını söylediğinizde muhalif addediliyorsunuz.
Her ne kadar büyük bir bölüm bunu “Wishful thinking” yani hüsnü zan ile yapıyorsa da bazıları kasten pompalıyor.
Bu durumun özellikle yaratıldığını ve körüklendiğini düşünüyorum. Çünkü böyle olması muhaliflerin (yani Paganların) işine geliyor. Öyle bir hava yaratılıyor ki eğer Biden kazanırsa “Sayın Başkanımız onunla baş edemez, Biden onun için hiç hayırlı olmaz” algısı oluşturulmaya çalışılıyor. Bu durum en hafif ifadesiyle Sayın Başkanımıza haksızlık etmek olur. Yani Başkanımız Biden ile baş edemez, işi çok zor olur gibi bir ifadeye dönüşür ki külliyen hatadır böyle düşünmek.
Bence Sayın Erdoğan bir dünya lideridir ve her türlü şeytan ile mücadele ettiği gibi Biden denen adamla da mücadele edecek, onun gibi birine de diz çöktürebilecek güçte ve yetenektedir. Bu böyle biline!
Ayrıca, geçmişte Biden’in düştüğü durumu ve özür dilemiş olmasını da unutuyoruz galiba.
Görünen o ki iş mahkemeye de taşınsa erken zafer ilan eden Trump sadece kendini küçük düşürecek şeyler yapacak, üç ay sonra da siyasi çöplükte yerini alacak. 
Bizim yapacağımız şey diğer memleketlerin başkanlarının seçimi kazanıp kazanmamasıyla değil kendimizle ilgilenmektir. Ne yani, Trump kazanmazsa onlar gibi gidip ABD’de darbe mi planlayalım? Sonra da “Bizim çocuklar s..tı.” diyerek dönmek var. Dahası hep eleştirdiğimiz duruma kendimizin düşme tehlikesi var.
Bu memleket, dahası Sayın Başkanımız bu gücüne kolay kavuşmadı. Trump ile iş daha kolay diye çene yormak yerine işimize bakmakla yükümlüyüz.
Sayın Başkanımıza olan inancınızı korumanızı tavsiye ederim.
Ona inanmıyorsanız iş başka tabi. Politik çizginizi değiştirip işinize bakarsınız.
ABD karışmış… Trump’ın ırkçı ordusu sinyal bekliyormuş. Diğer guruplar da karşılık vermeye hazırlanıyormuş. İç savaş uman bile var. 
Karışırsa karışsın. Orada fazla fazla bir iki olay olur, üç beş kişiyi öldürüp olayları bastırırlar olup gider. Çünkü herifler sistemlerini öyle kurmuşlar. İfade özgürlüğü, demokrasi falan martaval. Zavallı halk konuşuyor ve susturuluyor anında.
Ha, bir mucize olur da ABD halkı kimlerin kanlarını emdiğinin farkına varırsa o başka. Bu da onların içişidir.
Bizim içişlerimize burunlarını sokturmayalım yeter. Çünkü burada onlara yardım edebilmek aşkıyla yanıp tutuşan çok hain mevcut…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.