SON DAKİKA
Hava Durumu

Adaylara dikkat…

Yazının Giriş Tarihi: 10.05.2018 21:00
Yazının Güncellenme Tarihi: 10.05.2018 21:00
Az sonra okuyacaklarınız yüzünden bana edilen küfürlerin ve hakaret içeren saldırıların artacağını çok iyi biliyorum. Gericilikle, dincilikle de suçlayanlar olacaktır elbet. Alıştık artık. Doğru dürüst tartışacak birikimi olmayan zavallılar çareyi küfür etmekte buluyor. Yazık, acıyorum zavallılara…

Önümüzdeki hafta Ramazan başlıyor. Tecrübeli politikacılardan bir bölüm, oruç tutuyor ayağına yatacak. Zamanında bunların iftar masasından kalkıp içmeye gidenlerini de gördük. Hatta bir tanesi gazeteye ziyaretime gelmişti. Oldukça ilginç bir konuşma geçmişti aramızda. Meraklanmasın adını açıklamayacağım. O zaman söz vermiştim. Bu sözden dönmem.

Bakın anlatayım; Allah’ın bildiğini kuldan saklamayalım. O zaman ben de oruç tutmuyorum. Üstelik haytalık zamanlarım. Neyse, bu tip politikacılardan biri ziyaretime geldi. Aramızda şöyle bir konuşma geçti:

-Bir çay içer misin?

-Yok, niyetliyiz ya.

-Merak etme abi, bizden çıkmaz.

-Yok yok… Ben almayayım. Birileri gelir falan, gören olur.

Gerisini söylemeye gerek var mı?

Bakın, burada kimsenin ibadetine laf söylemiyorum. Din polisliği falan da yapacak halim yok. Anlatmaya çalıştığım durumdaki iki yüzlü tavır. Oy uğruna oruçlu numarası yapacağına “Tutmuyorum ama etrafta niyetli olanlar vardır. Almayayım.” Dese hiç mesele yok. Hatta “tutmuyorum” bile demesine bile gerek yok. Sadece “Niyetliyim” demese bile olacak.

Bu tiplerden biri daha var. Adı yine bende kalsın. İftar davetinden çıkıp kafa çekmeye giderdi. Nereden mi biliyorum? Aynı mekânda ben de içiyordum da oradan. Söyletmeyin adamı. Aradaki fark, ben “Niyetliyim” ayağına yatıp iftar iftar koşturmuyordum. Yaptığım her şey açıktı…

Bu iki yüzlü tiplerden günümüzde de bolca mevcut. En meşhurundan tutun da delege seviyesine kadar bu tipleri görebilirsiniz. Görebilirsiniz derken hata ettim galiba. Bulabilirsiniz demeliydim. Çünkü bunlar seçmenden köşe bucak saklanırlar böyle hallerde.

Bu çeşitlerden gazeteciler arasında da bol bulunuyor. 11 ay boyunca dindarları eleştiren gazetelere bir bakın. Hele, haftaya bir bakın. Ne şaklabanlıklar göreceksiniz.

Milletvekili adaylarını da iyi incelemeyi ihmal etmeyin.

Dikkatli bakarsanız göreceğiniz çok şey olacak.

Neyse, ibadetini dürüstçe yapana Allah kabul etsin diyelim. Yapmayanın hesabını biz görmeyeceğiz.

Onun hesabı çok adil bir makamda sorulur.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.