SON DAKİKA
Hava Durumu

1 milyonluk vurguna 8 ilde eş zamanlı operasyon!

Siber suçlarla mücadele ekipleri tarafından İstanbul merkezli 8 ilde gerçekleştirilen operasyonla 1 milyon liralık vurgun yaptığı belirlen

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2018 13:45
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2018 15:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
1 milyonluk vurguna 8 ilde eş zamanlı operasyon!
Siber suçlarla mücadele ekipleri tarafından İstanbul merkezli 8 ilde gerçekleştirilen operasyonla 1 milyon liralık vurgun yaptığı belirlenen 37 kişi tutuklandı. 
Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Özel Harekat polislerinin desteğiyle çeşitli adreslere düzenlediği baskınlar polis kameraları tarafından görüntülendi. Polis ekipleri adreslerde yaptığı aramalarda 5 tablet, 54 cep telefonu, 49 sim kart, 5 sabit disk, 5 flash bellek, 16 hafıza kartı ile çok sayıda basılı doküman ele geçirmesi görüntülere yansıdı. Şüphelilerin 23 Kasım’da sağlık kontrolünden geçirilmeleri ve adliyeye sevk edilmeleri de görüntüler de yer alıyor.

ARALARINDA POLİS MEMURU VE NÜFUS MÜDÜRLÜĞÜ ÇALIŞANI VAR
Polis ekipleri, liderliğini Usame G. , Mert Y., Yaşar Ç., Şahin V. ve Nevzat T.’nin yaptığı iddia edilen şebekeye yönelik İstanbul merkezli Ankara, Bartın, Gaziantep, İzmir, Kocaeli, Kütahya ve Antalya’da eş zamanlı operasyon düzenlemişti. Aralarında Pendik İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görevli polis memuru C.Ç. ile Pendik İlçe Nüfus Müdürlüğü’nde görevli S.C.’nin de olduğu 42 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden 37’si çıkartıldıkları mahkeme tarafından ‘Banka veya kredi kurumlarını aracı kullanarak dolandırıcılık’ ile ‘Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak ve üye olmak’ suçlarından 23 Kasım’da tutuklanmıştı.
1 MİLYON LİRALIK VURGUN
Şüpheliler, bankacılık bilgilerini ele geçirdiği kişilerin hesaplarında bulunan paraları kendi hesaplarına aktardığı ve ilk belirlemelere göre bu yolla yaklaşık 1 milyon liralık vurgun yapıldığını belirledi. (DHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.