SON DAKİKA
Hava Durumu

47 milyon liralık vurguna bakın nasıl engel oldular

Yaklaşık 47 milyon TL değerinde iş güvenliği ekipmanı ithalatında usulsüzlük ihbarı alan Gümrük Muhafaza ekipleri İzmir'de başarılı

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2018 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2018 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
47 milyon liralık vurguna bakın nasıl engel oldular
Yaklaşık 47 milyon TL değerinde iş güvenliği ekipmanı ithalatında usulsüzlük ihbarı alan Gümrük Muhafaza ekipleri İzmir'de başarılı bir operasyon gerçekleştirdi. 
İzmir Gümrük Muhafaza ekiplerince yapılan istihbarat çalışmalarında bazı firmalarca iş güvenliği ekipmanları ve iş elbiseleri ithalatında usulsüzlük yapılacağı bilgisine ulaşıldı. Konuyu ayrıntılı olarak inceleyen ekipler, Ticaret Bakanlığınca kullanılan veri tabanlarında araştırmalarını derinleştirdiğinde bazı ithalat beyannamelerini şüpheli buldu. Bunun üzerine iş güvenliği kıyafeti ithalatı yapan bir firmanın gerçekleştirdiği işlemler mercek altına alındı. Takibe alınan firma bir süre sonra iş güvenliği kıyafetleri ithali için gümrüğe başvurdu. Yapılan araştırmada firmanın Çin menşeli iş güvenliği kıyafetlerini Malezya menşeli olarak göstererek gözetim uygulaması ve ek vergilerden kaçarak ithalat yapmaya çalıştığı tespit edildi. İthalatı yapmak isteyen firmanın iş yerinde ve ithali yapılacak eşyanın depolandığı gümrük antreposunda Gümrük Muhafaza ekiplerince arama yapıldı. Yapılan aramalarda iş yerinde ve antrepoda beyana uygun olmayan 132 bin yağmurluk, 270 bin çift eldiven, 45 bin parka ve 10 bin ceket olmak üzere 457 bin adet iş güvenliği kıyafeti ele geçirildi. Uzmanlarca yapılan ön incelemede ele geçirilen kıyafetlerin iş güvenliği standartlarına uygun olmadığı, üretiminde kullanılan materyallerin de insan sağlığına zararlı olabileceği belirtildi. El konulan kıyafetlerin gümrüklenmiş değerinin yaklaşık 47 milyon TL olduğu belirtilirken, olaya ilişkin soruşturma devam ediyor. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.