SON DAKİKA
Hava Durumu

65 kişilik çete çökertildi! Adliyenin bahçesine sığmadılar...

Kendilerini savcı ve polis olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran çeteye yönelik 18 ilde düzenlenen operasyonda 65 kişi gözaltına alın

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2019 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2019 16:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
65 kişilik çete çökertildi! Adliyenin bahçesine sığmadılar...
Kendilerini savcı ve polis olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran çeteye yönelik 18 ilde düzenlenen operasyonda 65 kişi gözaltına alındı. Çete lideri olduğu ileri sürülen şahıs ise evinin altına kazdığı tünelden kaçmak isterken yakalandı. Adliyeye sevk edilen ve aralarında hemşire, hamile kadın ve kız öğrencinin de bulunduğu zanlılardan 40’ı tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada, Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, telefon dolandırıcılarına yönelik çalışma başlattı. Teknik ve fiziki 3 aylık takibin ardından 18 ilde, 76 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda; telefonla aradıkları kişileri, kendilerini kamu görevlisi olarak tanıttıktan sonra çeşitli suçlamalar yöneltip, verdikleri hesaba para yatırılmasını sağlayarak, dolandıran 69 kişi gözaltına alındı. Aralarında kamu görevlilerinin de olduğu şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda; 71 cep telefonu, 63 SIM kart, 2 bilgisayar, 25 bin lira ile çok sayıda doküman ele geçirildi. Yapılan araştırmada şüphelilerin, telefonla tuzaklarına düşürdükleri kişilerden toplam 4 milyon 754 bin lira aldıkları tespit edildi.
3 GÜN 3 GECE DÜĞÜN YAPMIŞ
Operasyonda; Akçakale'de gözaltına alınan, 1'i resmi nikahlı 4 eşi ve 19 çocuğu olan Hasan Güney'in (65), çetenin elebaşı olduğu belirtildi. Güney'in, evine olası operasyonda yakalanmamak için gizli tünel açtığı ve baskında burada yakalandığı öğrenildi. 25 kez işlediği 'dolandırıcılık' suçundan aranan Güney'in, 4 lüks otomobilinin bulunduğu ve birlikte yaşamaya başladığı Suriye uyruklu kadınla kısa süre önce 3 gün 3 gece düğün yaptığı ortaya çıktı. Hasan Güney'in oğlu Halil Güney'in (24) de Akçakale'de gözaltına alındığı belirtildi.
40 TUTUKLAMA
Emniyette sorgulanıp, sağlık kontörlünden geçirilen 69 kişi, daha sonra midibüslerle güvenlik önlemi alınarak, adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüphelilerden, Hasan Güney ve oğlu Halil Güney'in de aralarında bulunduğu 40'ı tutuklanarak, cezaevine konulurken, 29 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. (hurriyet.com.tr)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.