SON DAKİKA
Hava Durumu

Ankara'da yargıçlar var!

Bursa Adliyesi’nin Yargıtay tarafından bozulan kararlarına bir yenisi daha eklendi. CHP Eski İl Başkanı Hakan Aşlar’ın oğlunun cinayeti

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2014 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2014 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ankara'da yargıçlar var!
Bursa Adliyesi’nin Yargıtay tarafından bozulan kararlarına bir yenisi daha eklendi. CHP Eski İl Başkanı Hakan Aşlar’ın oğlunun cinayeti Bursa Adliyesinde beraat kararı verilmişken Ankara’dan döndü. Yargıtay’ın 'kasten adam öldürmek' suçundan ceza verilmesini istemesi üzerine yeniden yargılanan Batuhan Aşlar, bu defa ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi.

 

Son yıllarda Bursa Adliyesi’nin Yargıtay’dan dönen kararlarında artış gözleniyor. Yargıtay tarafından bozulan kararlara bir yenisi daha eklendi. CHP Eski İl Başkanı Hakan Aşlar’ın oğlu Batuhan Aşlar, 5 yıl evvel gerçekleşen kazada eşi Esra Aşlar’ın ölümüne sebep olmuş ve Bursa Adliyesi “beraat” vererek davanın üstünü kapatmıştı. Yargıtay, Aşlar’ın 'kasten adam öldürmek' suçundan ceza alması için kararı bozdu. Sanık avukatlarının beraat kararına uyulmasında ısrar ettiği davada Esra Aşlar’ın ailesini avukat Burcu Üstünel temsil etti. Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden yargılanan Batuhan Aşlar, ağırlaştırılmış müebbet hapse mahkum edildi. Bugüne kadar tüm duruşmalara katılan Batuhan Aşlar, İstanbul’daki bir özel hastanede “bipolar denge bozukluğu” tedavisi gördüğü gerekçesiyle son duruşmaya katılmadı. Avukatları tarafından mahkemeye raporu sunulan Aşlar hakkında tutuklama kararı çıkarıldı. Müşteki avukatı olarak davaya katılan Burcu Üstünel, Aşlar’ın psikolojik sorunlarının cezai ehliyetini kaldıracak seviyede olmadığını ve cezasını çekeceğini söyledi.

ARABAYI UÇURUMA BİLEREK SÜRDÜ

5 yıl önce Mudanya Yolu’nda meydana gelen kazada eşinin ölümüne sebep olan Batuhan Aşlar, Bursa 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Yakın akrabayı öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılanmış ancak mahkeme heyeti, olayın kaza sonucu meydana geldiği kanaatine vararak sanığın beraatine karar vermişti. Sanık Aşlar’ın kaza sonrası kaldırıldığı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde verdiği ifadeyi göz önünde bulunduran Yargıtay, beraat kararını bozdu. Aşlar ifadesinde, yolda tartıştığı eşi Esra Aşlar’a sinirlenerek beraber ölmek için otomobili uçuruma yuvarladığını söylemişti. Avukat Burcu Üstünel, Esra Aşlar’ın ailesinin olay sonrası yaşananların kaza olduğunu düşündüğünü ancak hastanede alınan ifadenin ortaya çıkması ile gerçeğin aydınlandığını söyledi. Üstünel, ilk duruşmadaki beraat kararının da “oy birliği” ile değil “oy çokluğu” ile alındığını belirterek şöyle konuştu: “Keşfi yapan hakim karara şerh koymuştu. Olay, araç yokuş yukarı giderken gerçekleştiği için kaza olduğuna dair soru işaretleri oluşturmuştu.”

YARGITAY NEDEN KARARI BOZDU?

16 Aralık 2011 tarihli beraat kararını inceleyen Yargıtay, Zeytinbağı istikametine giderken, Mudanya- Karacabey yolu üzerinde meydana gelen kazada şaibeli durumlar tespit ederek kararı bozdu. Yargıtay, 32. Km. de direksiyonun yolun sağında bulunan uçuruma doğru kırıldığını ve 16 metrelik stabilize yolun da aşıldığına dikkat çekti. Batuhan Aşlar’ın, tanık olarak dinlenen Jandarma görevlilerine direksiyonu ikisinin de ölmesi için bilerek uçuruma kırdığını söylediği, “Sizin silahınız yok mu? Benim kafama sıkın, benim de ölmem gerekiyordu” dediği öğrenildi. Yargıtay tarafından açıklanan gerekçede, “Sanık Batuhan Aşlar’ın suçtan kurtulmaya yönelik savunma geliştirmiş olmasına itibar edilerek, kasten adam öldürmek suçundan yargılanması gerekirken taksirle adam öldürmek suçundan yargılanmış olması” nedeniyle beraat kararının bozulduğu belirtildi.

CHP KARDEŞLİĞİ KURTARAMADI

Sanığın CHP Eski İl Başkanı Hakan Aşlar’ın oğlu olması nedeniyle davada savunmasını Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve Ergenekon sanıklarından U.Ü. Eski Rektörü Mustafa Yurtkuran’ın avukatları üstlendi. Davaya Batuhan Aşlar katılmazken, Yahya Şimşek, Şerafettin Yavuz, Zafer Karakılıç beraat kararına uyulmasında ısrar etti. CHP’li bir diğer avukat ve Nilüfer Belediye Meclis Üyesi olan Deniz Baykal da, haftalar evvel yayınladığımız bir habere yaptığı yorumla bu davaya destek sinyalini vermişti. Mudanya Yolu’nda gerçekleşen ve 8 yaşındaki Kutay Zengingönül’ün ölümüyle sonuçlanan kazaya dair yayınladığımız, “O cübbeleri hemen çıkarın!” başlıklı haberimizin gerçekle örtüşmediğini iddia eden Baykal, bilgisini paylaşması yönündeki çağrımıza da henüz yanıt vermedi.

KAZA NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Batuhan Aşlar, 2009 yılı kasım ayında, 7 aylık bebeklerini babası CHP Esli İl Başkanı Hakan Aşlar'a bırakarak 23 yaşındaki eşi Esra Aşlar ile birlikte akşam yemeği için 16 HA 614 plakalı araçla yola çıktı. Otomobil, bir süre sonra kontrolden çıkarak 50 metrelik uçuruma yuvarlandı. Genç çift araçtan fırlarken, kazayı görenler hemen jandarmaya haber verdi. Ekipler olay yerine indiklerinde Esra Aşlar'ın öldüğünü, Batuhan Aşlar'ın ise yaralandığını gördü. Batuhan Aşlar, uçurumdan çıkarılarak hastanede tedavi altına alındı. Hastanede, "Karımı öldürdüm" diye ağlayan Aşlar, verdiği ilk ifadesinde de yolda tartıştıklarını ve aracı bilerek uçuruma sürdüğünü anlatmıştı.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.