SON DAKİKA
Hava Durumu

Araçla drift yapanlar şimdi yandı!

Karayollarında herhangi bir zorunluluk olmaksızın halk arasında "spin" ya da "drift" denilen, el freni çekmek suretiyle aracı kendi etrafında

Haber Giriş Tarihi: 10.10.2018 18:59
Haber Güncellenme Tarihi: 10.10.2018 19:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Araçla drift yapanlar şimdi yandı!
Karayollarında herhangi bir zorunluluk olmaksızın halk arasında "spin" ya da "drift" denilen, el freni çekmek suretiyle aracı kendi etrafında döndüren sürücüler, 5 bin 10 lira idari cezaya çarptırılacak.
AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'ne ilişkin Mecliste gazetecilere açıklamalarda bulundu. Muş, teklifte, halk arasında "çakar" olarak bilinen ve siren takmak suretiyle vatandaşları rahatsız eden, onları tahrik eden bazı sürücülere ilişkin düzenlemenin yer aldığını ifade etti. Vatandaşları rahatsız eden "abartılı egzoz" kullanımına ilişkin düzenlemenin kanun teklifinde yer aldığını söyleyen Muş, araçlarında bu tür egzozları kullananlara da 1002 lira ceza verileceğini, araçların, ruhsata uygun hale getirilinceye kadar trafikten men edileceğini belirtti. Emniyet şeridi ihlali, kırmızı ışık ihlali, yaya geçitlerinde geçiş üstünlüğü ve benzeri konularda yeniden gözden geçirildi. (AA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.