SON DAKİKA
Hava Durumu

'Askeri casusluk' davasında önemli gelişme

Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesi, HSYK 2. Dairesince geçici olarak görevden uzaklaştırılan "İzmir’deki askeri casusluk davasının" iddianamesin

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2016 17:46
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2016 18:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Askeri casusluk' davasında önemli gelişme
Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesi, HSYK 2. Dairesince geçici olarak görevden uzaklaştırılan "İzmir’deki askeri casusluk davasının" iddianamesini hazırlayan savcı Zafer Kılınç ve hakim Serdar Ergül hakkında yurtdışına çıkış yasağı kararı verdi.
 

 

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başmüfettişi Yunus Nadi Kolukısa, "İzmir’deki askeri casusluk davasının" iddianamesini hazırlayan savcı Kılınç ve tutuklama kararını veren hakim Ergül hakkındaki inceleme kapsamında, "yurt dışı çıkış yasağı" getirilmesi için Karşıyaka 1. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu. Başvuruyu değerlendiren mahkeme, Kılınç ve Ergül hakkında "yurt dışı çıkış yasağı" kararı verdi. TMK 10. maddesiyle görevli Savcı Zafer Kılınç'ın "askeri gizli bilgi ve belgeleri ele geçirme, bulundurma" suçlamasıyla 49'u muvazzaf asker 357 sanık hakkında hazırladığı iddianamede, sanıklar hakkında 2 yıl ile müebbet hapis arasında değişen cezalar istenmişti.


Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.