SON DAKİKA
Hava Durumu

ATM farelerini Real Madrid forması ele verdi

Bursa’da içinde SIM kart bulunan özel bir cihazı ATM’lere yerleştirerek bankamatikteki hesap bilgilerini kopyalayan zanlılar, üzerlerindeki Re

Haber Giriş Tarihi: 23.10.2012 12:03
Haber Güncellenme Tarihi: 23.10.2012 13:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa’da içinde SIM kart bulunan özel bir cihazı ATM’lere yerleştirerek bankamatikteki hesap bilgilerini kopyalayan zanlılar, üzerlerindeki Real Madrid forması sayesinde yakalandı.

Merkez Osmangazi ilçesi İnönü Caddesi'nde bankaların ATM’lerine içinde SİM kart bulunan özel bir cihaz yerleştirerek vatandaşların hesap bilgilerini kopyalayan 3 kişi, Bilişim Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalandı.

İstanbul’dan geldikleri öğrenilen 3 kişi, cadde üzerindeki bankaların ATM’lerini gece saatlerinde tek tek gezerek keşif yaptı. Zanlılar, ATM üzerinde bulunan güvenlik kameralarına gözükmemek için şapka takıp bir bankanın ATM’sine yaklaştı. ATM’nin kart yerine içinde özel bir SIM kart bulunan cihazı takan zanlılar, yanlarında getirdiği küçük bir kamerayı da ATM’nin tuşlarının bulunduğu yere yerleştirdi. Zanlılardan Aslıhan S. (26) ve Ali Ç. (29) bankamatiğe cihazı yerleştirmeye çalışırken zanlılardan Orçun P. (34) banka yakınlarında bir kafede nöbet tutmaya başladı. Orçun P. yanında getirdiği bilgisayara da ATM’ye yerleştirilen cihazın içindeki SIM karta tanımlanan başka bir SIM kart taktı ve kopyalanan hesap bilgilerinin telefon hattı üzerinden kendi bilgisayarına aktarılmasını sağladı. Bu sayede bankamatikten para çekmeye gelen vatandaşların bilgilerini ele geçiren zanlılar, bu hesaplardaki paraları boşalttı.

CİHAZI TAKTIKTAN SONRA PARA ÇEKENLERİN ARKASINDA BEKLEDİLER
ATM’ye hesap bilgilerinin kopyalanması için cihazı yerleştiren Aslıhan S. ve Ali Ç. ilk önce cihazın doğru yerleştirilip yerleştirilmediğini kontrol etti. Cihazı ATM’ye yerleştiren Ali Ç., kafede oturan Orçun P.’yi telefonla arayarak bağlantılarda sorun olup olmadığını sordu. Orçun P. hesapların kopyalanması için bağlantının kurulduğunu haber verince Ali Ç. ve Aslıhan S. ATM’ye gelen vatandaşların arkalarında beklemeye başladı. Bu sırada Ali Ç. ile telefonla konuşan Orçun P. ATM’den para çeken vatandaşın hesap bilgilerini aldığını söyledi. Banka müşterisi hesap bilgilerinin kopyalandığından habersiz ATM'den ayrılırken, Aslıhan S. ve Ali Ç. cihazı sökerek çantaya koydu.

REAL MADRID FORMASI YAKALATTI
Gece saatlerinde ATM önünde şüpheli hareketler yapan Aslıhan S. ve Ali Ç.'nin tavırları dikkat çekerken, cadde üzerinden geçen bir kişi 155 Polis İmdat hattını arayarak banka önünde Real Madrid takımının forması giyen 2 kişinin ATM’ye cihaz yerleştirmeye çalıştığını söyledi. Bunun üzerine harekete geçen Bursa Emniyet Müdürlüğü Bilişim Suçlarıyla Şube Müdürlüğü ekipleri, zanlıları bankamatik önünde kıskıvrak yakaladı. Gözaltına alınan Aslıhan S. ve Ali Ç. Bilişlim Suçlarıyla Şube Müdürlüğüne getirildi. Orçun P.’yi ele vermemek için susma hakkını kullanan zanlılar, sadece 2 kişi olduklarını söyledi ancak soruşturmayı genişleten polis, Orçun P.’yi bankaların bulunduğu cadde üzerindeki bir kafede vatandaşların hesap bilgilerini kopyalarken yakaladı. Zanlılar, ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Polise gelen 30 kişi hesaplarının boşaltıldığını söylerken, güvenlik görevlileri ele geçirilen laptop bilgisayarı inceleyerek zanlıların kaç kişinin hesabını boşalttığını açıklığa kavuşturacak.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.