SON DAKİKA
Hava Durumu

Avukatın tecavüz davasında şok gelişme!

Bursa’da tecavüz suçlaması ile 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve Mağdur Avukatı Nevin Canbaz’ın tehdit edildiği ve saldırıya uğradı

Haber Giriş Tarihi: 02.07.2015 14:53
Haber Güncellenme Tarihi: 09.08.2022 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Avukatın tecavüz davasında şok gelişme!

Bursa’da tecavüz suçlaması ile 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ve Mağdur Avukatı Nevin Canbaz’ın tehdit edildiği ve saldırıya uğradığı olaylı dava 15 Temmuz’a ertelendi.

Geçtiğimiz Nisan ayında yanında çalışmak üzere başvurduğu avukat Ö.Ç. tarafından tecavüze uğradığı iddiası ile suç duyurusunda bulunan C.Ç. ve avukatlığını üstlenen Nevin Canbaz dava süresince tutuksuz yargılanan sanıklar tarafından tehdit edildi. Tehditler sonrası savcılığa şikayette bulunan ve koruma kararı verilen Avukat Canbaz’ın şans eseri yurtdışında olduğu bir sırada evi silahla tarandı. Seyahat dönüşü deliller ile tekrar savcılığa başvuran Canbaz’ın şikayeti üzerine tahkikat başlatıldı. Bu süreçte koruma ile gizlenerek hayatını sürdüren Nevin Canbaz’ın mağdur avukatlığını üstlendiği davada bugün nihai kararın verilmesi bekleniyordu. Ancak suç esnasında sanık avukat Ö.Ç.’ye yardım eden bir diğer kişinin ifadesinin alınmak üzere zorla getirilmesi kararı verilmesi üzerine dava 15 Temmuz’a ertelendi. Dava sonrası gazetemize konuşan Avukat Nevin Canbaz, “Duruşmanın ertelenmesi vahim bir durum. Çünkü ben mağdur vekili olarak saklanmak, gizlenmek durumundayken sanıklar ellerini kollarını sallayarak dışarıda dolaşmaya devam ediyorlar. Her türlü zorbalıkta ve girişimde bulunabileceklerini gösteren bu kişiler özgürken bizim özgürlüğümüz kısıtlanmış durumda. Bu da adaletin tecellisinde büyük bir hata olduğunun göstergesidir” dedi.

duruşmadanAvukat Nevin Canbaz dava sonuçlanıp sanıklar tutuklanana kadar bu şekilde gizlenerek ve korunarak hayatını sürdüreceğini belirterek davadan vazgeçmeyeceğini bir kez daha yineledi. Canbaz'ı dava süresince yanında olan avukat arkadaşları bu duruşmada da yalnız bırakmadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.