SON DAKİKA
Hava Durumu

Baklava ustaları, dolandırıcıların radarına takıldı

Gaziantep’te yaklaşık 35 baklava ustası, sosyal medya üzerinden verilen ilanlar ya da yurt dışına kayıtlı telefonlardan yapılan görüş

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2019 17:25
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2019 19:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Baklava ustaları, dolandırıcıların radarına takıldı
Gaziantep’te yaklaşık 35 baklava ustası, sosyal medya üzerinden verilen ilanlar ya da yurt dışına kayıtlı telefonlardan yapılan görüşmelerle dolandırıldı. İş vaadiyle baklava ustalarını hedef olan dolandırıcıların uyguladığı yöntem ise pes dedirtti.
Kentteki baklava ustalarını hedef alan dolandırıcılık olayı şaşırttı. Bazen sosyal medya üzerinden, bazen de yurt dışı numaraları ile aradıkları baklava ustalarına kendilerini patron olarak tanıtıp iş teklifinde bulunan dolandırıcılar, yurt dışındaki imalathanelerde çalıştırılmak üzere usta aradıklarını söyledi. Yapılan görüşmeler esnasında 120 dolar ile bin euro arasında değişen vize ve danışmanlık masrafı adı altında para isteyen dolandırıcılar, bu yöntemle kentteki yaklaşık 35 baklava ustasının parasını alarak kayıplara karıştı. İstedikleri para hesaplarına yatana kadar ustalar ile sürekli irtibat kurarak şüpheleri ortadan kaldıran dolandırıcılar, paranın hesaba yatmasının ardından sırra kadem bastı. Yıllardır Gaziantep'te baklava ustalığı yaptığını ve ilk kez böyle bir durumla karşılaştığını belirten Mehmet Cihan Çetinkaya, "Ben Gaziantepliyim ve 19 yıldır bu sektördeyim. Yani ilk defa böyle bir şeyle karşılaşıyoruz. Yurt dışından bizi arayarak Amerika, Romanya, İngiltere, Fransa gibi ülkelere baklava ustası arıyoruz dediler. Sosyal medya üzerinden de pek çok ilan verdiler. Bizleri de her şeyi karşılayacaklarını söyleyerek sadece vize masrafı talep ederek dolandırdılar. Gaziantep'te piyasada bu şekilde dolandırılmış 35-40 civarı kişi var" dedi. (İHA)

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.