SON DAKİKA
Hava Durumu

BURSA'DA AKIL ALMAZ DOLANDIRICILIK

Bursa'da internet sitesinde gördükleri satılık kırmızı TIR'ın birebirini kiralayan 3 kişi, nakliyeciymiş gibi 125 bin lira değerindeki 25 ton salçay

Haber Giriş Tarihi: 01.12.2014 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 01.12.2014 15:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
BURSA'DA AKIL ALMAZ DOLANDIRICILIK
Bursa'da internet sitesinde gördükleri satılık kırmızı TIR'ın birebirini kiralayan 3 kişi, nakliyeciymiş gibi 125 bin lira değerindeki 25 ton salçayı İstanbul'a götürmek için bir fabrikayla anlaştı. Salça ve konservelerin adrese ulaşmadığını öğrenen müşteki, polisle haberleşip şüphelilerle irtibata geçerek, 3 kişinin yakalanmasına ve mallarının bulunmasını sağladı.
Edinilen bilgiye göre, H.H. (46), F.K. (33) ile R.U. (31) bir internet sitesi üzerinden İzmir'de satılık 35 AH 7897 plakalı TIR'ın olduğunu gördü. İnternette gördükleri TIR'ın fotoğraflarını bulan şüpheliler, Bursa'da bir firmadan o TIR'ın birebir kopyasını kiraladılar. İzmir'deki TIR'ın kopyasını yapan 3 kişi merkez Yıldırım ilçesi Otasansit Mevkindeki kamyon garajına giderek iş kovalamaya başladılar. Şüpheliler, bu sırada merkez Yıldırım ilçesi Veysel Karani Mahallesi'ndeki salça ve konserve fabrikasından gelen bir yetkili ile anlaştılar. TIR'ı kullanmak için E.Y.K., isimli bir şoför bulan şüphelilerden R.U., fabrikaya gitti. Fabrikadaki 25 ton ağırlığında ve 125 bin lira değerindeki salça ile konserveyi TIR'a yükleyen şüpheliler İstanbul'a götürmek üzere yola çıktı. TIR'ın İstanbul'daki adrese gitmediğini öğrenen şirket yetkilileri dolandırıldıklarını anlayarak Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği'ne müracaatta bulundu.

DAHA ÖNCE BURSA VE ESKİŞEHİR'DE AYNI YÖNTEMLE DOLANDIRICILIK YAPMIŞLAR
Müştekinin verdiği bilgiler doğrultusunda ekipler, şüphelilerin daha önce Bursa ve Eskişehir'de de aynı yöntemle dolandırıcılık olayından aranan kişiler olduğunu tespit etti. Müşteki, müşteriymiş gibi 3 şüpheliyle irtibata geçerek salçaları satın almak istediğini söyledi. Dolandırıcıların kabul etmesiyle salça ve konservelerin saklandığı depoyu tespit eden ekipler, düzenledikleri operasyonda malları bularak müştekiye teslim etti. Olayla alakalı H.H., F.K. ve R.U., gözaltına alındı. Ayrıca İstanbul polisi tarafından gözaltına alınan TIR şoförü E.Y.K'nın dolandırıcılarla alakasının olmadığı ve serbest kaldığı öğrenildi. Nakliye dolandırıcılığından bir çok kaydı olduğu öğrenilen 3 kişi, emniyetteki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.