SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da FETÖ bahanesiyle dolandırıcılığa 6 yıl hapis

BURSA’DA FETÖ BAHANESİYLE DOLANDIRICILIK YAPTIĞI İDDİA EDİLEN SANIK 6 YIL HAPİS VE 60 BİN LİRA PARA CEZASINA ÇARPTIRILDI. (AHMET FARUK ÇABUK/BURSA-İHA)

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2017 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2017 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da FETÖ bahanesiyle dolandırıcılığa 6 yıl hapis
Bursa’da FETÖ bahanesiyle dolandırıcılık yaptığı iddia edilen sanık 6 yıl hapis ve 60 bin lira para cezasına çarptırıldı.
 
Geçtiğimiz şubat ayında merkez Yıldırım ilçesi Ertuğrulgazi Mahallesi’nde meydana gelen olayda Barış G. (33) ve İmdat B. (27), G. (65) ve Y.M. (66) çiftini arayıp, savcı ve polis olduklarını söyledi. Dolandırıcılar, yaşlı çifte, "Hesaplarınız FETÖ terör örgütünün eline geçmiş. Hesabınızdaki paraları bize vermeniz gerekiyor. Biz inceleyip tekrar size vereceğiz" dedi. Bunun üzerine evli çift, 30 bin lira değerindeki döviz ve altınları poşete koyup, şüpheliye verdi. Bir süre sonra dolandırıldığını anlayan yaşlı çift polise müracaat etti. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, 2 şüpheliyi yakaladı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen İmdat B., tutuklanırken, olayla alakasının olmadığı iddia edilen Barış G., serbest bırakıldı.

"Para istenilmesi ile alakam yok"
Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘dolandırıcılık’ suçundan 7 yıla kadar hapis ceza talebiyle dava açılan sanık ilk kez hakim karşısına çıktı. Suçlamaları kabul etmeyen İmdat B., “Ben daha önce Bursa’ya gelmemiştim. Arkadaşım İbrahim, ‘Bursa’dan alacağımız var’ deyince ben ve Barış korsan taksiyle İstanbul’dan geldik. Barış ile emaneti almak için gittiğimiz sırada polisler bizi durdurdu. Müştekilerden para alınması istenilmesi ile alakam yoktur” dedi.

"FETÖ bahanesiyle korkuttu"
Müşteki Y.M. ise, “FETÖ olaylarını ismimiz karıştı diye korkutularak parayı ve altınları teslim etmemi sağladılar. Benden parayı alan huzurdaki sanıktır. Daha önce emniyette de teşhis yapmıştım” diye konuştu.
Mahkeme heyeti ifadelerin ve cumhuriyet savcısının mütalaasının ardından sanığa 6 yıl hapis ve 60 bin lira para cezası verip tutukluluk halinin devamına karar verdi.İHA
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.