SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa'da Gezi Parkı odaklı gelişmelerle ilgili ilk dava

Valilik binasına taş atarak zarar verdiği ve 4 polis memurunu yaraladığı iddiasıyla haklarında dava açılan 55 tutuksuz sanığın yargılanmas

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2013 15:26
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2013 16:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da Gezi Parkı odaklı gelişmelerle ilgili ilk dava
Valilik binasına taş atarak zarar verdiği ve 4 polis memurunu yaraladığı iddiasıyla haklarında dava açılan 55 tutuksuz sanığın yargılanmasına başlandı

Bursa'da, Gezi Parkı odaklı gelişmeler kapsamında, Valilik binasına taş atılarak zarar verilmesi ve 4 polis memurunun yaralanması olaylarına karıştığı iddiasıyla haklarında dava açılan 55 tutuksuz sanığın yargılamasına başlandı.

Bursa 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülmeye başlanan davanın duruşmasına, salonun yetersiz olması nedeniyle 55 sanıktan 31'i çağrıldı. Duruşmaya 31 sanıktan 27'si ve avukatları katıldı.

Bir üniversitenin güzel sanatlar fakültesinde öğrenci olduğunu belirten sanıklardan Umut E.G. (21), olay günü Nalbantoğlu Caddesi'ndeki özel bir resim atölyesinde arkadaşlarıyla çalışma yaptığını söyledi. Fakültedeki öğretmenlerinin daha önceki sınavlarda güncel olayları sorduğunu ve Gezi olaylarının da güncel bir konu olduğu için sınavda çıkabileceğini düşündüğünü iddia eden sanık, şunları söyledi:

"Ben daha önce Gezi olayları ile ilgili televizyondan gördüğüm görüntülerin resimlerini yapmıştım. O gün resim atölyesi saat 18.30'da kapandı. Ben de arkadaşlarımla oradan çıktıktan sonra yürüyüşün olduğu Atatük Caddesi'ne indik. O sırada bir yerde gaz maskesi dağıtıldığını gördük. Bunun resmini yapmak için bir tane aldık. Yürüyüşün ardından eve dönerken polis bizi gözaltına aldı. Olaylara katılmadım. Suçlamaları kabul etmiyorum, beraatımı istiyorum."

Kapalı çarşıda esnaflık yaptığını belirten sanık Eyüp Ö. (47) ise olayların yaşandığı gece geç saate kadar dükkanında çalıştığını daha sonra iş yerinden çıkıp evine gitmek istediği sırada Atatürk Caddesi üzerindeki olayları gördüğünü ve durup bir süre izlediğini öne sürdü.

Bu sırada polislerin yanına geldiğini ve kendisine "burada ne yapıyorsun?" diye sorduklarını iddia eden Eyüp Ö, "Ben de olayları izlediğimi söyledim. 'Sen biraz uzak kalmışsın. Gel biraz da yakından izle' diyerek gözaltına alındım. Suçsuzum. Olaylarla herhangi bir ilgim yok" ifadelerini kullandı.

Sanıkların bir kısmı da demokratik hakları gereği yürüyüşe katıldıklarını ancak herhangi bir taşkınlık yapmadıklarını veya polise direnmediklerini savundu. Diğer sanıklar da yürüyüş ve yaşanan olaylara karışmadıklarını öne sürerek, beraatlarını talep etti.

Mahkemenin hakimi, yarın 24 sanık ile 5 müştekinin ifadesinin alınacağını belirterek, duruşmayı bitirdi.

Bursa'da, 1 Haziran'da Valilik binasına yapılan taşlı saldırı ve sonrasında yaşanan gelişmelerle ilgili tutuksuz 55 kişi gözaltına alınmış, bu kişiler hakkında "kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşlerine katılmak", "görevi yaptırmamak için direnmek" ve "kamu malına zarar vermek" suçlarından 3 ile 9 yıl arasında değişen hapis cezaları istemiyle dava açılmıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.