SON DAKİKA
Hava Durumu

Caferi Camii'ne ikinci saldırı:Yüksek sesle ezanınızı okutmayacağız!

Esenyurt’ta ikinci kez saldırıya uğrayan Muhammedi Camisi İmamı Hamza Aydın, saldırının huzuru bozmak için yapılan bir provakasyon olduğun

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2014 18:15
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2014 19:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Caferi Camii'ne ikinci saldırı:Yüksek sesle ezanınızı okutmayacağız!
Esenyurt’ta ikinci kez saldırıya uğrayan Muhammedi Camisi İmamı Hamza Aydın, saldırının huzuru bozmak için yapılan bir provakasyon olduğunu belirterek, “Bu olay, sünni-şii olayı değildir” dedi.

Esenyurt Aşık Şenlik Caddesi Yenikent Mahallesi’nde bulunan Muhammedi Camisi, dün kimliği belirsiz kişiler tarafından kundaklanmıştı. Caferilerin kullandığı Muhammediye Camisi, sabah saatlerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından yeniden saldırıya uğradı. Caminin kubbesinde bulunan camdan içeriye giren kişiler, cami içini dağıttı.

"EZANI OKUTMAYACAĞIZ DEDİLER"

İkinci kez saldırıya uğradıklarını kaydeden cami imamı Hamza Aydın durumu komşusunun gördüğünü ve kendisine bildirdiğini kaydetti. Aydın, komşunun söylediklerini şöyle anlattı: "İki kişinin camiye geldiğini görmüş. İçeriye girip 10 dakika sonra dışarıya çıkmışlar. Yüksek sesle ezanınızı okutmayacağız demişler."

“KUR’AN-I KERİM’LERİ DAĞITMIŞLAR”
Muhammedi Cami İmamı Hamza Aydın, cami cemaatiyle birlikte yaşanan olayla ilgili bilgi verdi.
Olaydan daha sonra haberdar olduğunu ifade eden Aydın, “Yapılanları görmedim. İçeride bazı şeyleri, Kur’an-ı Kerim’leri dağıtmışlar” dedi.

“BU OLAYI BİR SÜNNİNİN YAPMASI MÜMKÜN DEĞİLDİR”
Dün yaşanan saldırıdan sonra gece camide beklediklerini dile getiren Aydın, “Dünkü olayın neticesinde sabaha kadar buradaydık. Ekip de vardı. Sabah namazını kıldıktan sonra hiçbir şey olmaz dedik ve gittik. Ekip de turlamak için gitti” şeklinde konuştu.

Olayın bir provaksyon olduğunu belirten Hamza Aydın, Biz her zaman huzurdan yanayız. Yanlış bir sözün sarf olunması bizim aleyhimize olabilir. Bunlara fırsat vermeyeceğiz. Bu olayı bir sünninin yapması mümkün değildir. Yıllarca iç içe yaşadık. Bu olay, sünni-şii olayı değildir. Sabırla, metanetle bunun üzerine gideceğiz. Bunları cemaatimize de ilettim” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.