SON DAKİKA
Hava Durumu

Cani babanın ifadesi kan dondurdu: 'Şuurumu kaybettim çekiçle...'

Üsküdar’da 2 çocuğunu öldüren baba Aslan Güleryüz’ün, iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıla kadar hapis istemiyle yargıl

Haber Giriş Tarihi: 05.07.2018 15:08
Haber Güncellenme Tarihi: 05.07.2018 16:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Cani babanın ifadesi kan dondurdu: 'Şuurumu kaybettim çekiçle...'
Üsküdar’da 2 çocuğunu öldüren baba Aslan Güleryüz’ün, iki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı. Sanık savunmasında, “Şuurumu kaybettim çekiçle kafasına vurdum” dedi. 
Üsküdar’da çocukları Ahmet ve Onur Güleryüz’ü öldüren Orçun Güleryüz’ü ise yaralayan baba Aslan Güleryüz’ün, 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıla kadar hapis istemiyle yargılanmasına başlandı.  Anadolu 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Aslan Güleryüz cezaevinden getirilirken, eşi Songül Güleryüz, yaraladığı oğlu Orçun Güleryüz ve kızı Nur Kıyak da salonda hazır bulundu.

Duruşmada söz alan sanık avukatı, “Ben dosyayı okudum. Etik olarak bu dosyada sanık avukatı olarak görev almak istemiyorum” dedi. Baro tarafından görevlendirilen avukatın çekilme talebini usulünce dosyaya ve baroya bildirmediğini ve sözlü olarak dile getirdiğini belirten mahkeme, avukatın davadan çekilme talebini reddetti.  Sanığın kimlik tespitinin yapıldığı sırada sanığın kızı Nur Kıyak ayaklarını yere vurarak, “Sen ne istedin benim ağabeylerimden” diye bağırdı. Bunun üzerine sinir krizi geçiren Kıyak, duruşma salonundan çıkarılırken, mahkeme başkanı tarafları sessiz olmaları gerektiği konusunda uyardı.
“Çocuklar benden değil, eminim” 
Sanık Aslan Güleryüz savunmasında, eşiyle 1994 yılında evlendiklerini ve 4 çocuklarının olduğunu söyleyerek, “Çocukların benden olmadığını düşünüyorum, şüpheleniyorum. Benden değil çocuklar, bundan eminim. Bu durumu Mustafa Güleryüz ağabeyime sormanızı istiyorum. Çocukların benden olmadığı lafını benim kafama sokan ağabeyimdir. Bunu eşim Songül’e sorduğumda, ‘Saçmalama’ dedi. Eşim Songül Manisa’ya kardeşinin yanına gideceğini söyledi ve 10 günlüğüne Manisa’ya gitti. Olay günü ve öncesi çocuklarım Ahmet, Orçun ve Onur ile aramızda hiçbir sorun veya olumsuzluk yaşanmadı” dedi.
“Şuurumu kaybettim, çekiçle kafasına vurdum”
Olay gününden önceki gece çalışan oğulları Ahmet ve Onur Güleryüz’ün eve gelmeden yattığını söyleyen Aslan Güleryüz, “Gelen oğlum Onur benim bulunduğum odaya yatmış. Diğer oğlum Ahmet ile Orçun da ayrı bir odada yatıyordu. Ben 08.00 civarında uyandım, eşim Songül beni aradı. Ben kendisine gelmesini söyledim. Bana, ‘5 gün daha izin vereceksin İzmir’e geçeceğim’ dedi. Ondan sonra şuurumu kaybettim. Evdeki çekici aldım, ilk olarak uyuyan oğlum Ahmet’in kafasına çekiçle vurdum. Ahmet hareketsiz kaldı, ikinci olarak hangisine vurduğumu ve daha sonra olan olayları hatırlamıyorum. Ben çocuklarımı bıçakladığımı hatırlamıyorum. Bu olayı eşim beni terk edip gitti diye yaptım” ifadelerini kullandı. Sanığın savunma yaptığı sırada ağladığı görüldü.
“Oğullarını öldürdüm diyerek gülüyordu” 
Sanık Aslan Güleryüz’ün eşi Songül Güleryüz beyanında eşiyle aralarında geçimsizlik olduğunu belirterek, “Olay günü sabah 08.00’de arayarak Ahmet’i öldürdüm, Onur’u öldürdüm. Orçun yaralı diyerek gülüyordu. Şaka yaptığını sandım. Çengelköy Karakolu’nu aradım. Bana çocuklarımın yaralı olduğunu söylediler. Olayı görmedim,sanıktan şikayetçiyim” ifadelerini kullandı.
“Kafama çekiçle vurmasıyla uyandım” 
Olayda yaralanan Orçun Güleryüz ise, “Babam sürekli hırsızlık yaptığı için kendisiyle tartıştığımız oluyordu. Hatta bizi kemerle dövdüğü de olmuştur. Olay gecesi ben ağabeylerim işten gelsin diye bekliyordum, babam odasına geçip yattı. Daha sonra uyumuşum. Sabahleyin babamın kafama çekiçle vurmasıyla uyandım. Bana 5-6 kere vurdu ben engellemeye çalıştım, ‘yapma’ diye bağırdım. Sesime babamla aynı odada yatan Onur ağabeyim geldi, engellenmek istedi. Bu kez babam ona vurmaya başladı. Ben Ahmet ağabeyimi uyandırmak için dokundum, üzerinde yorgan örtülüydü uyanmadı. Yorganı çekince kanlar içinde gördüm, babama tekme atıp kaçtım. Ahmet ağabeyim babamın bizi öldüreceğini söylediğini bana anlatmıştı” diyerek babasından şikayetçi olduğunu söyledi.
“Hepimiz uykudaydık” 
Mahkeme başkanı Haluk Azkın’ın Orçun Güleryüz’e “Kardeşlerinle 3’ünüz bir olsanız bu adamı engelleyebilirdiniz” demesi üzerine Güleryüz, “Hepimiz uykudaydık” diye cevap verdi.
Müşteki avukatı Özgür Akkuş, “Sanığın planlı bir şekilde, canavarca hisle çocuklarını öldürdüğü ortadadır. Bu nedenle sanığın en üst sınırdan cezalandırılmasını istiyoruz” dedi.
Ara kararını açıklayan mahkeme, sanık Aslan Güleryüz’ün cezai ehliyetinin bulunup bulunmadığının tespiti için Adli Tıp Kurumu’ndan rapor aldırılmasına hükmetti.
İddianameden 
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Üsküdar’da 9 Ağustos 2017 tarihinde Aslan Güleryüz’ün, çocukları 22 yaşındaki Ahmet ve 21 yaşındaki Onur Güleryüz’ü çekiçle vurarak ve bıçaklayarak öldürdüğü, 18 yaşındaki Orçun Güleryüz’ü ise yaraladığı anlatılmıştı.
Aslan Güleryüz’ün, “altsoydan akrabayı kasten öldürme” suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması istendi. Öte yandan Orçun Güleryüz’e yönelik eylemlerinden dolayı ise “altsoydan akrabayı kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan 13 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması istenmişti. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.