SON DAKİKA
Hava Durumu

Çiftlikte silah zoruyla cinsel istismar skandalı

İstanbul'da bulunan bir kaz çiftliğinde, 14-17 yaş aralığındaki çocukların cinsel istismara maruz bırakıldığı ort

Haber Giriş Tarihi: 26.02.2018 12:06
Haber Güncellenme Tarihi: 26.02.2018 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Çiftlikte silah zoruyla cinsel istismar skandalı
İstanbul'da bulunan bir kaz çiftliğinde, 14-17 yaş aralığındaki çocukların cinsel istismara maruz bırakıldığı ortaya çıktı. Çiftlik sahibi Abuzer Sayan'ın operasyon düzenlenen evinden ise 17 yaşındaki bir çocuk daha kurtarıldı. Sayan ile çiftlik çalışanı Sabur R., tutuklandı.


İstanbul polisi, yurttan kaçan bazı kızların Kayışdağı’nda boş arazide 24 saat köpeklerle korunan bir kaz çiftliğinde tutulduğunu tespit etti. Köpekleri bayıltarak çiftliği basan polis, 4 çocuğun silah tehdidiyle maruz bırakıldığı cinsel istismarın görüntülerinin olduğu CD’leri buldu. Görüntülerdeki kızların yaşları 14 ile 17 arasında değişirken, Abuzer Sayan’ın şimdiye kadar 7-8 kadar çocuğu kandırıp çiftliğe götürdüğü, silahla korkutup cinsel istismarda bulunduğu belirtiliyor.

İstanbul İl Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan’ın talimatıyla Çocuk Şube Müdürlüğü bünyesinde kurulan özel ekip, yurttan kaçan kızları izlemeye aldı. İstihbarat çalışması yapan polis, kızlardan bazılarının bir kaz çiftliğinde tutulduğunu tespit etti. Takibe alınan Ataşehir Kayışdağı’ndaki çiftliğe, önceki gün operasyon düzenlendi. Polis ekipleri, boş arazide derme çatma kulübelerden ve hayvanların barındırıldığı yapılardan oluşan çiftliğe bahçedeki 3 pitbull ve 1 kangal cinsi köpeği bayıltarak girdi.

Kaz ve tavuklara bakan Afganistan uyruklu Sabur R. gözaltına alınırken, çiftlik sahibi Abuzer Sayan’a ulaşılamadı. Daha sonra Sayan'ın Ataşehir'deki evine operasyon düzenleyen polis ekipleri, Sayan’ın tehditle evinde tuttuğu 17 yaşındaki H.K. adlı kızı da kurtardı. Adliyeye sevk edilen çiftlik sahibi ile çalışanı Sabur R., ‘cinsel istismar’ ve ‘hürriyeti tahdit’ suçlarından tutuklandı.

İSTİSMAR GÖRÜNTÜLERİ

Gazete Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın haberine göre aramada, küçük kızların çiftlikte zorla tutulduğunu ve istismara uğradığını kanıtlayan video kayıtlarına ulaşıldı. Çiftliğe daha önce getirildiği belirtilen 4 kızın silah zoruyla cinsel istismara uğradığı, birbirleriyle ilişkiye zorlandığı görüntülerin olduğu CD’ler ile 2 tabanca ve 180 mermi bulundu. Görüntülerdeki kızların 14-17 yaşındaki A.T., K.Ü., H.K. ve A.U. olduğu anlaşıldı. Kızların 3’ünün yurda geri döndükleri ancak korktukları için konuşmadıkları ortaya çıktı. Abuzer Sayan’ın şimdiye kadar 7-8 kadar kızı kandırıp çiftliğe götürdüğü, silahla korkutup cinsel istismarda bulunduğu tahmin ediliyor.

17 YAŞINDAKİ KIZ KURTARILDI

Çiftlik sahibi Abuzer Sayan’ın Ataşehir’deki evini tespit eden polis, buraya da baskın düzenledi. Operasyonda, Sayan’ın tehditle evinde tuttuğu 17 yaşındaki H.K. adlı kız kurtarıldı. Sayan'ın H.K.’yı da diğer kız çocukları gibi silahla korkuttuğu, görüntülerini ailelerine göndermekle tehdit ettiği anlaşıldı.

Adliyeye sevk edilen çiftlik sahibi ile çalışanı Sabur R., ‘cinsel istismar’ ve ‘hürriyeti tahdit’ suçlarından tutuklandı. (AA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.