SON DAKİKA
Hava Durumu

Darülaceze'de paralel peşkeş!

Darülaceze Başkanlığı’nın milyon dolar değerinde gayrimenkulleri kiralarken paralel yapıdan bazı isimlere ayrıcalık tanıdığı iddiaları

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2014 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2014 17:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Darülaceze'de paralel peşkeş!
Darülaceze Başkanlığı’nın milyon dolar değerinde gayrimenkulleri kiralarken paralel yapıdan bazı isimlere ayrıcalık tanıdığı iddialarını, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı incelemeye aldı.

 

Paralel yapının kimsesiz yaşlı ve engellilerle, sokağa terk edilen 0-6 yaş arası çocuklara hizmet veren Darülaceze Başkanlığı’na kadar uzandığı ortaya çıktı. Kuruma ait milyon dolarlık gayrimenkullerle ilgili usulsüz kiralamalar yapıldığı öğrenilirken, gayrimenkullerin kiraya verilmesinde de paralel yapıya yakın bazı çevrelere özel ayrıcalıklar tanındığı iddiasını Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı incelemeye aldı. Bakanlık iddialar üzerine kurum müdürü Nevzat Bayhan’ı görevden aldı.

 

ÇİFT KOLDAN İNCELEME…
Aile Bakanlığı denetiminde, tamamen kendine özel bir bütçesi bulunan Darülaceze Başkanlığı’nın gelirleri bağışlar, gayrimenkul hibeleri ve bunlardan alınan kiralardan oluşuyor. 17 Aralık süreci sonrasında Aile Bakanlığı içinde başlatılan “paralel” incelemenin Darülaceze Başkanlığı’na kadar uzandığı ortaya çıktı. Başbakanlık müfettişlerince de takip edilen bu süreçte yer alan usulsüzlük iddialarına karşı Bakanlık da özel inceleme yürütüyor. Darülaceze gayrimenkullerine yönelik bu tespit üzerine kurumda 2 yıldır görev yapan müdür Nevzat Bayhan, geçtiğimiz ay bu görevinden alındı. Sözlü olarak Bakanlık müşavirliğine atandığı ifade edilen Bayhan’ın henüz atama kararı Resmi Gazete’de yayımlanmadı. Bayhan’ın yerine ise Aile Bakanlığı Engelli ve Yaşlı Hizmetleri eski Genel Müdürü Aylin Çiftçi getirildi. Bu görevden almanın perde arkasında paralel yapıya yönelik iddialar yer alıyor. Darülaceze Başkanlığı’nın son 2 yıllık döneminde kuruma ait gayrimenkullerin usulsüz şekilde kiraya verildiği ve kiraya vermede paralel yapıya yakın çevrelere ayrıcalık tanındığı belirtiliyor. Hangi arazilerin kimlere usulsüzce tahsis edildiği inceleme sonucunda ortaya çıkacak.

 

GELİRLERİ 30 MİLYON LİRA
Sultan 2′nci Abdülhamit tarafından 1895′te yetim çocuklar ve kimsesiz yaşlılara hizmet vermek amacıyla kurulan Darülaceze’nin şu an 700′ün üzerinde gayrimenkulü bulunuyor. 2012′de 24 milyon 452 bin lira gelir elde eden kurumun bütçede 2014 yılı gelir tahmini 30 milyon 456 bin lira. Karamürsel’de bir gölü olan kurumun gayrimenkulleri İstanbul’un en gözde semtleri Nişantaşı, Bebek, Beyoğlu gibi alanlarda bulunuyor.

 

ESKİ MÜDÜR ZAMAN YAZARI ÇIKTI
İki yıldır Darülaceze Başkanlığı görevini yürüten Nevzat Bayhan, 1996- 1998 yılları arasında Cihan Haber Ajansı’nda genel müdür yardımcılığı ve genel müdür vekilliği yaptı. Aynı dönemlerde Zaman gazetesinde köşe yazarlığı ve editörlük yapan Bayhan, 2012′de Darülaceze Başkanlığı’na getirilmişti. SABAH’ın ulaştığı Nevzat Bayhan hakkındaki iddiaları reddetti. Bayhan şunları söyledi: “Bu görev değişikliği rutin bir prosedür. Her 2 senede bir böyle görev değişiklikleri olur. Kamu kurumları dönem dönem incelenir ama özel bir inceleme yapıldığına dair bana ulaşmış bilgi yok. Açık ihale dışında kimseye özel olarak gayrimenkul verilmez. Başkan olarak tek başıma karar vermem mümkün değildir.”  (SABAH)

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.