SON DAKİKA
Hava Durumu

Devlet Bu Çocuklara İkinci Kez El Koydu

Bursa'da ailesi tarafından istismar edildiği iddiasıyla devlet koruması altına alınan 3 çocuktan 2 erkek kardeş üvey ablalarına, kız ise üve

Haber Giriş Tarihi: 09.07.2013 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 09.07.2013 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Devlet Bu Çocuklara İkinci Kez El Koydu
Bursa'da ailesi tarafından istismar edildiği iddiasıyla devlet koruması altına alınan 3 çocuktan 2 erkek kardeş üvey ablalarına, kız ise üvey ağabeyine teslim edildi. Yaklaşık bir yıl sonra çocuklara bakamadığını belirten üvey ablanın müracaatı üzerine iki küçük kardeş tekrar devlet koruması altına alındı. Çocuklarının hasretiyle yanıp tutuştuklarını söyleyen anne Şengül ve baba Erol Kadak ise, "Biz onlardan ayrı, onlar bizden ayrı hayatımız kabusa döndü. Yavrularımız bize geri verilsin. Hiç kimse bizim çocuklarımıza bizim baktığımız gibi bakamaz" diye konuştu. 

Edinilen bilgiye göre, merkez Yıldırım ilçesi Piremir Mahallesi'nde 3 çocuğuyla birlikte oturan ve yüzde 44'er özürü bulunan Erol Kadak (62) ve Şengül Kadak (48) çiftinin, çalıştırdığı iddia edilen çocukları Nurhayat (15), Musa (12) ve İsa Kadak'ın (9) durumu ile alakalı 2011 yılında inceleme başlatıldı. Dörtçelik İlköğretim Okulu'nda öğrenim gören İsa Kadak'a Milli Eğitim Müdürlüğünden gelen rapor doğrultusunda Çocuk ve Gençlik Merkezi Müdürlüğü tarafından bir yıl süreyle nakdi yardım verilmesi kararlaştırıldı gakat buna rağmen küçük İsa'nın ailesi tarafından çalıştırıldığının tespiti üzerine devlet devreye girdi. Çocuk istismarının önüne geçmek için mahkeme, 3 çocuğa el koyulmasına karar verdi. Ailesinden alınan çocuklar, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu'na yerleştirildi.

ÇOCUKLAR ÜVEY KARDEŞLERİNE EVLATLIK VERİLDİ
Baba Erol Kadak ile devlet koruması altına alınan 3 çocuğun yetişkin olan üyev kardeşleri kuruma sık sık müracaat ederek çocukları geri almak istediklerini belirtti. Bunun üzerine yapılan değerlendirmede, babanın durumunun uygun olmadığına karar veren kurum, İsa ve Musa Kadak kardeşleri üvey ablaları Yeter Kalaycı'ya, Nurhayat Kadak'ı ise ağabeyi Cem Aytok'a teslim etmeyi uygun gördü.
Yapılan nakdi yardımla Musa ve İsa Kadak kardeşlere bakan abla Yeter Kalaycı, yaklaşık bir yıl içinde kuruma iki kez dilekçeyle müracaat ederek bakamadığı çocukların tekrar kuruma alınmasını istedi. Bunun üzerine uzmanlar Musa ve İsa kardeşlerin ablalarının yanından alınarak tekrar kuruma yerleştirilmesine karar verdi. Ağabeyinin yanında kalan Nurhayat Kadak'ın ise mutlu bir şekilde hayatını sürdürdüğü ifade edildi.

ANNE VE BABA İKİ ÇOCUĞUN KENDİLERİNE TESLİM EDİLMESİNİ İSTEDİ
Çocuklarının ellerinden alınmasına isyan eden baba Erol Kadak, "Çocuklarımızı yine bizden aldılar. Bu oyuncak mı? Küçük oğlum okuldan kaçmış, Milli Eğitim Müdürlüğünün müracaatı üzerine de çocuklarımızı bizden aldılar. Biz onların anne ve babasıyız. Onlara bakmakla yükümlüyüz. Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü yetkililerine yalvarıyor, çocuklarımızı bize geri vermelerini istiyoruz" dedi.
Ankara'da yaşayan felçli annesinin yoğun bakıma alındığı haberi üzerine buraya gittiğini anlatan baba Kadak, "Döndüğümde 2 çocuğumun da alındığını öğrendim. Üzüntüden hasta oldum. Çocuklarımın da psikolojisi bozuldu. Tam evimize alışıyor, yetkililer gelip çocuklarımızı bizden alıyor. Onlar da biz de perişan olduk. Yetkililere yalvarıyorum. Ne olur çocuklarımızı bize geri verin" diye konuştu.


Engelli maaşı aldığını ifade eden Kadak, "Ayrıca ben ayakkabı boyuyor, gerekirse çakmak satarak çocuklarıma bakıyorum. Benim çocuklarımı çalıştırmam söz konusu olamaz. Kim söylediyse yalan söylemiş. Üvey ablaları gidip kuruma bizden habersiz başvurmuş. Halbuki biz onların anne ve babasıyız. Onların bize teslim edilmesi gerekir" diye konuştu.
Daha önceki evliliğinden dünyaya gelen 5 çocuğunu büyüttüğünü ifade eden ve konuşmakta zorluk çeken anne Şengül Kadak ise, "Ben o yavrularıma baktığım gibi bunlara da bakarım" şeklinde konuştu.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.