SON DAKİKA
Hava Durumu

Diyarbakır'da 2 terörist etkisiz hale getirildi

Diyarbakır'ın Kulp ilçesi kırsalında 2 terörist ölü olarak etkisiz hale getirildi.  Diyarbakır Valiliğince İl Jandarma Ko

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2018 14:49
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2018 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Diyarbakır'da 2 terörist etkisiz hale getirildi
Diyarbakır'ın Kulp ilçesi kırsalında 2 terörist ölü olarak etkisiz hale getirildi. 
Diyarbakır Valiliğince İl Jandarma Komutanlığı tarafından Kulp ilçesine bağlı Yaylak köyü sınırları içerisinde dün gerçekleştirilen operasyona ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, jandarma komando timlerince yapılan operasyon sırasında bir grup bölücü terör örgütü mensubuyla temas sağlandığı belirtilerek, 2 teröristin ölü olarak etkisiz hale getirildiği kaydedildi. Açıklamada, teröristlerle birlikte, 1 adet M-16 A2 piyade tüfeği, 1 adet AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği, 1 adet 7,65 milimetre çapında tabanca, 1 adet M-16 piyade tüfeği şarjörü, 4 adet AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, 2 adet 7,65 milimetre çapında tabanca şarjörü, 117 adet M-16 piyade tüfeği fişeği, 118 adet AK-47 kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 20 adet 7,65 milimetre çapında tabanca mermisi ve 1 adet el telsizinin ele geçirildiği ifade edildi.
Operasyonlar devam ediyor
Açıklamanın devamında, “Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı doğrultusunda adli işlemlere başlanılmış olup, delil niteliğine haiz olan silah, mühimmat ve diğer malzemeler muhafaza altına alınmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir" ifadelerine yer verildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.