SON DAKİKA
Hava Durumu

FETÖ'de sahte isim operasyonu: 7 gözaltı!

Balıkesir'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik operasyon kapsamında, bir dershane ile bağlı olduğu şirketin yö

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2016 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2016 12:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
FETÖ'de sahte isim operasyonu: 7 gözaltı!
Balıkesir'de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına yönelik operasyon kapsamında, bir dershane ile bağlı olduğu şirketin yöneticilerinin aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı.
 

 

Geçen yıl bir dershanede öğrencilerin başka isimler altında kayıt yapıldığına yönelik ihbar üzerine soruşturma başlatıldı. İl emniyet ve milli eğitim müdürlükleri ile vergi dairesinden ekipler, soruşturma kapsamında, Aralık 2015'te söz konusu dershanede inceleme yaptı, bazı evraklara el koydu. Yürütülen çalışmaların ardından dershane ile bağlı olduğu şirketin yöneticilerinin aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında 4 kişinin de arandığı bildirildi. FETÖ'ye finans sağladığı iddia edilen dershanede, bazı öğrencilerin sahte isimle kaydedildiğinin belirlendiği ileri sürüldü. "Terörizmin Finansmanın Önlenmesi Hakkında Kanun ve Terörle Mücadele Kanunu'na muhalefet ile teröre finans sağlamak amacıyla özel belgede sahtecilik" suçlarından gözaltına alınan 7 kişinin, ifadelerinin ardından adliyeye sevk edileceği öğrenildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.