SON DAKİKA
Hava Durumu

Gösteride polise bomba

Adana'da korsan gösteri yapan bir gruba polisin müdahalesi sırasında patlama meydana geldi. Çöp konteynırına konulan el yapımı patlayıcı 5'i

Haber Giriş Tarihi: 16.10.2011 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 16.10.2011 17:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Gösteride polise bomba
Adana'da korsan gösteri yapan bir gruba polisin müdahalesi sırasında patlama meydana geldi. Çöp konteynırına konulan el yapımı patlayıcı 5'i polis 7 kişinin yaralanmasına neden oldu.




Seyhan ilçesi Gülbahçe Mahallesi Obalar Caddesi'nde terör örgütü yandaşları korsan gösteri düzenledi. Olay yerine gelen Çevik Kuvvet ekipleri eylemcilere müdahale etti.

Bu sırada Seyhan Jandarma Komutanlığı duvarının dibindeki çöp konteynırına konulan el yapımı patlayıcı patladı.

Patlama sonucu 5’i polis 2'si vatandaş toplam 7 kişi yaralandı. İki polis memurunun ağır şekilde yaralandığı, diğer yaralıların genel durumunun iyi olduğu açıklandı.

Olayla ilgili Adana Emniyet Müdürlüğü'nden bir açıklama geldi.

Yazılı açıklamada, saat 15.00 sıralarında, merkez Seyhan ilçesi Gülbahçe Mahallesi Obalar Caddesi'nde terör örgütü PKK/Kongra-Gel yandaşları tarafından gerçekleştirilen korsan gösteriye müdahalede bulunulduğu belirtildi.

Müdahale esnasında bir patlama meydana geldiği vurgulanan açıklamada, ''Göstericiler tarafından Obalar Caddesi'ndeki Seyhan Jandarma Komutanlığı duvarının dibindeki çöp yığını içine konulan patlayıcının patlaması sonucu 5 polis memuru yaralandı'' Safirbet ifadeleri kullanıldı.

YARALILARIN DURUMU
Yaralılardan Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde tedavisi süren polis evli memuru Veli Ataşcı'nın beyninde ve akciğerinde ödem oluştuğu, bir gözünü kaybetme riskinin bulunduğu bildirildi.

Dr. Aşkım Tüfekçi Çukurova Devlet Hastanesine kaldırılan, evli Yunus Emre Önderci'nin vücudundan ise iki çivi çıkarıldığı, yoğun bakımda tedavisinin devam ettiği vurgulandı.

Balcalı Hastanesi'nde tedavi gören polis memuru Ali Şener'in de sağ kol ve sağ ayak bileği ile sağ kasığından yaralandığı belirtilerek genel durumunun iyi olduğu, aynı hastanede tedavi gören İbrahim Yılmaz ve Mustafa Kaya'nın da kulak çınlaması ve çivi yaralanması nedeniyle tedavi altında bulundukları kaydedildi.

Öte yandan, patlamada yaralan vatandaşlar Mehmet Dağtekin ve Mehmet Hasip Aslan'ın da genel sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, olayla ilgili çalışmalarını sürdürdüğü, bu kapsamda bazı kişilerin bilgilerine başvurmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne getirdiği görüldü.

TELSİZDEN KAN ANONSU
Polis telsizinden özellikle Balcalı Hastanesindeki yaralı polis memuru için kan istendiği anonsu yapıldı. Polislerden alınan toplam 15 ünite kan, ameliyat için hazır tutuldu.

EKİPLER ÇALIŞIRKEN GÖSTERİLER SÜRDÜ
Bu arada saldırının ardından Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü ile Bomba İmha Şube Müdürlüğü ekipleri bölgede çalışma yürütürken, izinsiz gösteriler de devam etti

Polislere taş ve havai fişek atarak saldıran göstericilere, Çevik Kuvvet ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri müdahale etti.

ntvmsnbc ve Ajanslar
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.