SON DAKİKA
Hava Durumu

Hüseyin Üzmez'e bir şok daha...

Bursa'da 4 yıl önce 14 yaşındaki B.Ç.'ye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 13 yıl 1 ay hapse mahkum olan 80 yaşındaki Hüseyin Üzmez,

Haber Giriş Tarihi: 14.11.2012 13:12
Haber Güncellenme Tarihi: 14.11.2012 14:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa'da 4 yıl önce 14 yaşındaki B.Ç.'ye cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle 13 yıl 1 ay hapse mahkum olan 80 yaşındaki Hüseyin Üzmez, daha önce beraat ettiği "hürriyeti tahdit" suçundan da 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Küçük kızın daha önce beraat eden annesi Livaze Ç. de Yargıtay'ın bozma kararıyla yeniden yargılanarak toplamda 16 yıl 6 ay 22 gün hapse mahkum oldu. 

Bursa'da 2008 yılı Nisan ayında 14 yaşındaki B.Ç. adlı kız çocuğuna cinsel istismarda bulunmaktan çarptırıldığı 13 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası Yargıtay tarafından onanan 80 yaşındaki Hüseyin Üzmez'in, aynı davada beraat ettiği ancak Yargıtay'ın bozduğu 'hürriyeti tahdit' suçundan yeniden yargılanması Bursa 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı. Aynı davada kızı B.Ç.'yi fuhşa teşvik etmek suçundan tekrar yargılanan Livaze Ç. de hakim karşısına çıktı. Yargıtay tarafından bozulan "hürriyeti tahdit" kararını yeniden değerlendiren Ağır Ceza Mahkemesi, bu suçtan da Üzmez'e 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verdi. Karar öncesi yırtık paltosu, hayli yaşlanmış sakallı hali, titreyen elleri ve ayaklarıyla dikkat çeken Üzmez, mahkeme hakimine, "Bu kadar yaşıma rağmen elinizi öpmek istiyorum "dedi.

Mahkeme hakimi ise, bu talebi kabul etmeyip Üzmez'in yerine oturmasını istedi. Karar açıklanırken kulağı duymadığı için sanık sandalyesinden hakimin yanına götürülen Üzmez'e "hürriyeti tahdit" suçundan da 3 yıl 1 ay 15 gün hapis cezası verildi. Üzmez'in toplamda aldığı ceza 16 yıl 7 ay oldu.

Küçük kızın tutuksuz yargılanan ve daha önce verilen beraat kararı Yargıtay tarafından bozulan annesi Livaze Ç. de iki ayrı suçtan 16 yıl 6 ay 22 gün hapse mahkum oldu. Mahkeme, Livaze Ç.'nin de tutuklanmasına karar verdi.
Kararın ardından Hüseyin Üzmez, tutuklu bulunduğu Ankara Sincan Kapalı 2 Nolu L Tipi Cezaevi'ne gönderildi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.