SON DAKİKA
Hava Durumu

İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde İlk Dava Açıldı

Bursa İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, 2013 yılı yaz kararnamesi ile beraber İnegöl'e atanan 11 yeni Hakim ve Savcı'nın göreve ba

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2013 13:48
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2013 14:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İnegöl Ağır Ceza Mahkemesinde İlk Dava Açıldı
Bursa İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, 2013 yılı yaz kararnamesi ile beraber İnegöl'e atanan 11 yeni Hakim ve Savcı'nın göreve başladığını belirterek, 8 Temmuz 2013 tarihi itibariyle Ağır Ceza Mahkemesi ile beraber yeni açılan Aile Mahkemesi ve 3. Sulh ceza Mahkemesinin hizmete başladığını kaydetti. 


AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin ve İnegöl Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel'in girişimleri ile İnegöl'de açılan İnegöl Ağır Ceza Mahkemesi'nin ilk davası uyuşturucu oldu. Mahkemenin davayı bu ay sonunda görüşeceği bildirildi. 2013 yılı yaz kararnamesi ile yapılan atamalar hakkında bilgi veren Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, İnegöl halkının Ramazan ayını tebrik edip, tüm insanlığa mübarek ayın hayırlara vesile olmasını temenni ederek, "2013 yaz kararnamesi ile İnegöl'den 2 Cumhuriyet savcısı ve 3 hakimin tayini çıkmıştı. Yerlerine de 4'ü Cumhuriyet Savcısı, 7'si Hakim olmak üzere toplam 11 atama yapıldı. Atanan arkadaşlarımızın hepsi 2 Temmuz 2013 itibariyle görevlerine başladılar. Adli hizmetlerine devam ediyor. Ağır Ceza Mahkemesine bir başkanımız ve iki üye ataması yapılmıştı. Onlar da aynı tarihler itibariyle görevlerine başladılar" dedi.

ADLİYE'YE 3 YENİ MAHKEME
Atamalarla beraber Adliye'de Ağır Ceza Mahkemesi, Aile Mahkemesi ve 3. Asliye Ceza Mahkemesi'nin faaliyete geçtiğini bildiren Başsavcı Özel, "Bu üç mahkeme, 8 Temmuz 2013 Pazartesi günü itibariyle hizmete başladılar. Bu mahkemelerin hakimleri de aynı tarih itibariyle görevlerine başladılar. Mahkemelere yeni dava dosyaları gönderiyoruz. Yargılamaya bu tarihten itibaren kendilerinin uygun göreceği takvimle başlayacaklar. İlk davalar açıldı" diye konuştu.
Ağır ceza mahkemesi kurulduğunda yasal olarak bununla beraber bazı birimlerin de hayata geçirildiğini söyleyen Başsavcı Özel, "Ağır Ceza ile birlikte, Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı da kurulması gerekiyordu. Bunlarda faaliyetlerine başladılar" şeklinde konuştu.

"İZNİK VE YENİŞEHİR İNEGÖLE BAĞLANDI"
İznik ve Yenişehir'in adli yönden İnegöl'e bağlandığını hatırlatan Başsavcı Özel, "Bu iki ilçenin de adli yönden yazışmaları, İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı ve Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlığı vasıtasıyla yapmaktadırlar. Bu bölgedeki Ağır Ceza Mahkemesi görevi kapsamında bulunan dosyalarda önümüzdeki haftadan itibaren bize göndermeye başlayacaklar. Ağır Ceza Mahkemesi kurulmadan önce bizim Bursa'ya gönderdiğimiz dosyaların yargılamasına ise Bursa'da devam edilecek" ifadelerini kullandı.

"PERSONEL SAYISI 155'E YÜKSELDİ"
Adliye binasında, geçtiğimiz yıllarda 19 Hakim ve Savcının görev yaptığını, bunlardan 10'unun Savcı, 9'unun Hakim olduğunu, 2013 yaz kararnamesi atamaları ile 12'si Savcı, 13'ü Hakim olmak üzere 25 hakim-Savcının görev yaptığını bildiren Özel, "Bir hakimimiz eksik. Temmuz ayı sonuna doğru oda kura ile atanacak. Onunla beraber 26 hakim ve savcı sayısına ulaşacağız. Son alınan personellerle beraber İnegöl'e ekstradan 19 tane zabıt katibi, bir tane de mübaşir geldi. Yeni istediğimiz personellerde var. Büyük ihtimalle onlarda yakın süre içerisinde gelecek. Eskiden 30 civarında personel varken, şu an itibari ile Adliye'de görev yapan personel sayımız 155'e yükseldi. Bu sayı daha da artacak gibi görünüyor. Bu mahkemelerin faaliyete geçmesi ile beraber yakın tarihte müdür kadrolarına da atamalar yapılacak. Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü kurulduğu için oraya da yeni görevlendirmeler ve atamalar yapılacak" dedi.
1998 yılında Ankara Hukuk Fakültesinden mezun olan, 2000 yılında mesleğe başlayan Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Oğuzhan Kılıç ise, "İnegöl'e atanıp geldiğimde beklediğimden daha üst düzeyde bir yer olarak gördüm. Buranın il olması için çabasını da biliyorum. İl olmayı da, yapılanması ile ekonomisi ile nüfusu ile bize göre de hak eden bir yer. İnegöl birçok ilden büyük bir ilçe. Buraya gelmekten dolayı mutluyum. Bingöl hakimliği, Konya Beyşehir hakimliği, Erdek hakimliği, Ermenek Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı görevlerini yaptıktan sonra İnegöl'e atandım. 13 yıllık bir geçmişimiz var" dedi.
Ağır Ceza Mahkemesinde açılan ilk davanın uyuşturucu temini ile alakalı olduğunu söyleyen Kılıç, ilk davanın duruşma gününün ise 31 Temmuz 2013 tarihi olduğunu da sözlerine ekledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.