SON DAKİKA
Hava Durumu

İstanbul'da rekor seviyede kobra yılanı zehri ele geçirildi

- İstanbul'un Bahçelievler ilçesinde yakın takibe alınan bir otomobilde bin 725 tüp kaçak kobra yılanı zehri ele geçirildi. Olayla ilgili 1 ki

Haber Giriş Tarihi: 13.12.2017 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 13.12.2017 15:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
İstanbul'da rekor seviyede kobra yılanı zehri ele geçirildi
- İstanbul'un Bahçelievler ilçesinde yakın takibe alınan bir otomobilde bin 725 tüp kaçak kobra yılanı zehri ele geçirildi. Olayla ilgili 1 kişi gözaltına alınırken, ele geçirilen zehrin Türkiye tarihinde tek seferde ele geçirilen en fazla zehir olduğu öğrenildi.

Alınan bir ihbarı değerlendiren İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleri, 1 Aralık Cuma günü İstanbul’da ele geçirilen 123 tüp kobra yılanı zehrinin ardından geçtiğimiz Pazartesi günü yapılan operasyonla rekor seviyede kobra zehri daha ele geçirdi. Yurda yasadışı yollarla kobra zehri sokulduğu ihbarı üzerine çalışma başlatan kaçakçılık polisi, Bahçelievler’de takibe alınan bir otomobili durdurarak arama yaptı.Yapılan aramalarda, piyasa değeri 30 milyon TL’nin üzerinde olduğu öğrenilen bin 725 adet cam tüpe doldurulmuş kobra yılanı zehri ele geçirildi. Suriye üzerinden yurda sokulduğu öne sürülen zehri piyasaya sürmeye çalışan E.Ç. adlı zanlıyı yakalayarak gözaltına aldı.
Ele geçirilen yılan zehrinin, Türkiye’de bu güne kadar tek seferde ele geçirilen en yüksek miktar olduğu kaydedildi.
Kimyasal silahların üretimi ile kanser tedavisine kadar pek çok alanda kullanılan ve dünyanın en pahalı sıvısı olarak bilinen kobra yılanı zehri ile ilgili çalışmaların sürdüğü kaydedildi.
Öte yandan yurda kaçak yollardan sokulan tehlikeli maddelerin satışına yönelik olarak 1 Aralık’ta yapılan bir operasyonda da Fatih Silivrikapı’da tarihi surların dibine gömülerek gizlenmiş 123 tüp içinde piyasa değeri 3 milyon lirayı bulan kobra yılanı zehri ele geçirilmişti.
Kobra yılanı zehrini Suriye üzerinden yurda sokan şüpheli E.Ç.'nin emniyetteki işlemleri devam ediyor. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.