SON DAKİKA
Hava Durumu

LGS sorularını paylaştığı iddia edilen 3 öğretmen serbest bırakıldı

Ümraniye’de bir okulda cumartesi günü Liselere Geçiş Sınavı(LGS)’nda, sınav sorularının paylaşılmasına ilişkin gözaltına alınan

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2018 17:20
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2018 18:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
LGS sorularını paylaştığı iddia edilen 3 öğretmen serbest bırakıldı
Ümraniye’de bir okulda cumartesi günü Liselere Geçiş Sınavı(LGS)’nda, sınav sorularının paylaşılmasına ilişkin gözaltına alınan 3 öğretmen serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında öğretmenlerin cep telefonları incelenecek. 
Ümraniye’de bir okulda 2 Haziran günü Liselere Geçiş Sınavı'nın bitmesine yakın sınava girmeyen bir öğrencinin kitapçığından görüntü alarak paylaşılmasına ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında 3 öğretmen gözaltına alınmıştı.
Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edildi. 3 öğretmen, “Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkındaki Kanun” gereğince ilgili kurumdan soruşturma izni alınacak olması nedeniyle herhangi bir işlem yapılmayarak serbest bırakıldı. Soruşturma kapsamında Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinden öğretmenlere ait cep telefonlarının üzerinde yapılan paylaşımlarla ilgili gerekli incelemenin yapılması için karar alındı. Konuya ilişkin soruşturmanın sürdüğü öğrenildi. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.