SON DAKİKA
Hava Durumu

'Markette dinleme cihazı var' deyip 35 bin lira dolandırdılar

Bursa’da market işleten bir vatandaşı cep telefonuyla arayan sözde sivil polis, esnafı 35 bin 500 TL dolandırdı. Parayı yatırdıktan sonra do

Haber Giriş Tarihi: 30.03.2013 12:56
Haber Güncellenme Tarihi: 30.03.2013 13:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Bursa’da market işleten bir vatandaşı cep telefonuyla arayan sözde sivil polis, esnafı 35 bin 500 TL dolandırdı. Parayı yatırdıktan sonra dolandırıldığını anlayan esnaf şoka girdi.



Merkez Osmangazi ilçesi Ortapazar Mahallesi Ortapazar Caddesi üzerinde market işleten B.S.’yi cep telefonunda arayan dolandırıcı “Ben sivil polisim, marketinizde dinleme cihazı var. Sakın sesli konuşmayın. Terör örgütü hesaplarını ele geçirdi ancak biz sana yardım edeceğiz. Sana söylediklerimi yaparsan zarar görmeden kurtulursun” diyerek B.S.’ye bankaya gitmesini istedi. 0533 402 40 98 nolu telefondan arayan dolandırıcı B.S.’yi ilk önce bir bankaya gönderdi ve verdiği hesap numarasına Halil Polat adına 10 bin TL yatırmasını istedi. Bir anda şok olan B.S. dolandırıcının dediklerini harfiyen yerine getirdi. Parayı yatırdıktan sonra başka bir bankaya giden B.S. İsmail Esin adına 12 bin TL yatırdı. Dolandırıcı ile sürekli telefonla görüşen B.S. bu defa başka bir bankaya daha gitti ve dolandırıcının verdiği hesap numaralarına ayır ayrı bin, bin 500, 2 bin, 2 bin 250 ve 6 bin 750 TL para yatırdı. Dolandırıcılarla telefonla konuşmasının ardından bankada B.S.’yi gören kardeşi ise polisi arayarak, “Kardeşimi sivil polisim diyen birileri kaçırdı ve fidye istiyorlar” dedi. Bunun üzerine polis ekipleri B.S.’yi dolandırıcıların aradığını anladı ve B.S.’nin telefonuna ulaşmaya çalıştı. Ancak B.S. dolandırıcılarla konuştuğu için telefonu meşguldu ve polis ekipleri B.S.’ye ulaşamadı. Polis ekipleri telefonuna cevap vermeyen B.S.’nin işyerine gitti. Markete gelen B.S. dolandırıldığını anlayınca şok oldu.

“İÇERİDE DİNLEME CİHAZI VAR”

35 bin 500 TL’sini bir anda dolandırıcılara kaptıran B.S. marketin içinde dinleme cihazı olduğunu söyleyerek polisle dışarıda konuştu. Dolandırıcının “marketin içinde dinleme cihazı var. Sakın içeride bir şey konuşmayın” demesi üzerine market içinde konuşmayan B.S.’ye polis ekipleri, “Polis hiçbir vatandaştan para istemez” dedi.

 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.