SON DAKİKA
Hava Durumu

Olaylı mahalleye yıkım emri

Bursa'da at pisliği yüzünden başlayan ve genç bir kızın pompalı tüfekle yaralandığı

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2013 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2013 18:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Olaylı mahalleye yıkım emri
Bursa'da at pisliği yüzünden başlayan ve genç bir kızın pompalı tüfekle yaralandığı, 21 kişinin gözaltına alındığı olayların ardından mahallede kaçak olduğu belirlenen 5'i Romanlar'a ait 8 ev belediye ekiplerince yıkıldı. Yıkım nedeniyle gerginliğin tırmandığı mahalledeki Romanları Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya sakinleştirdi.

Alkollü bir Roman vatandaşın at pisliği yüzünden tartıştığı komşusunun 16 yaşındaki kızını pompalı tüfekle yaralamasının ardından Güneştepe ve Yunuseli mahallelerinde önceki akşam yaşanan gerginlik sürüyor. Ekipler, bugün bölgedeki başıboş atları topladıktan sonra geniş güvenlik tedbirleri altında kaçak olan 8 binayı yıktı. Bölgedeki kaçak olduğu iddia edilen 20 binanın daha yıkılacağı haberi, bina sahipleri ve yakınlarını olduğu kadar emniyet ekiplerini de hareketlendirdi. Polisin adeta etten duvar ördüğü mahallede yükselen tansiyonu yatıştırmak için İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya da olay yerine geldi. Romanlar’la konuşup sakin olmaları uyarısında bulunan Emniyet Müdürü Kahya, sağduyu çağrısında bulundu. Bursa Roman Kültürünü Tanıtma Derneği Başkanı Efkan Özçimen de, vatandaşların haklarını demokratik yollardan aramaları için uyarılarda bulundu. Yapılan görüşmelerin ardından Emniyet Müdürü Kahya, polis ekipleri ile birlikte mahalleden ayrıldı.
Romanlar yıkılan evlerinin başında ağıtlar yakarken, fenalık geçiren bir kadın bayıldı. Yerdeki kadın su serpilerek ayıltılmaya çalışıldı. Ellerindeki tapuları göstererek kendi evlatlarını da vatan için askere gönderdiklerini, ama iş eşitliğe gelince Romanlar’a yaşam hakkı tanınmadığını ileri süren Romanlar, "Binalarımızın kaçak olduğunu söyleyip yıktılar. Buradaki bütün binalar kaçak. Neden sadece bizim evlerimiz yıkıldı. İçinde eşya, para ve ziynetlerimiz kaldı. Onları almamıza bile izin vermediler. Böyle adalet mi olur? Yolunu getirmişler, suyunu bağlamışlar. Neden haber verilmeden evlerimizi yıktılar. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sesleniyoruz. Yetkililer sesimizi duysun. Bize yapılan bu haksızlığa bir son verilsin" dediler.
Roman Derneği Başkanı Özçimen ve İzmir'den gelen Roman Dernek Başkanı Abdullah Cıstır da yetkililere seslenerek meselenin çözülmesini istedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.