SON DAKİKA
Hava Durumu

Öldürülen oyuncunun kardeşinden intikam cinayeti!

İstanbul'da dün gece yaşanan silahlı saldırıda vurulan Emre Solan hayatını kaybetti. Polis e

Haber Giriş Tarihi: 30.10.2018 15:13
Haber Güncellenme Tarihi: 30.10.2018 17:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Öldürülen oyuncunun kardeşinden intikam cinayeti!

İstanbul'da dün gece yaşanan silahlı saldırıda vurulan Emre Solan hayatını kaybetti. Polis ekiplerinin araştırması sonucunda Solan'ın 2013 yılında dizi oyuncusu Halit Aslan'ın öldürülmesi olayına karıştığı, Aslan'ın kardeşi M.A.A. tarafından saldırıya uğradığı tespit edildi. Şüpheli M.A.A. Emniyet Müdürlüğünde suçunu itiraf etti.
Olay dün gece saat 23.00 sıralarında Şirinevler yan yol Topkapı istikametinde meydana geldi. İddiaya göre, seyir halindeki otomobile arkadan yaklaşan araçtan ateş açıldı. Otomobilin sürücüsü vücuduna isabet eden kurşunlarla olay yerinde hayatını kaybetti. Saldırgan Topkapı yönüne doğru araçla kaçarak uzaklaştı.




CİNAYETTEN SABIKALI ÇIKTI
Görgü tanıklarının ihbarı üzerine olay yerine gelen Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, öldürülen kişinin 28 yaşındaki Emre Solan olduğunu tespit etti. Solan'ın 2013 yılında oyuncu Halit Arslan cinayetiyle ilgili yargılanıp ağabeyi ile birlikte 12.5 yıl hapis cezasına çarptırıldığını belirledi.

EVİNDE YAKALANDI
Polis olayın bu cinayetle bağlantılı olabileceğini düşünerek çalışmasını bu yönde yürüttü. Olayla ilgili görgü tanıkları ve elde edilen güvenlik kamera görüntülerinden katil zanlısının kaçtığı araç tespit edildi. Araçtan yola çıkan polis şüpheli M.A.A.'yı Bahçelievler'deki evinde yakaladı. Olayda kullanılan araç da içindeki pompalı tüfekle birlikte ele geçirildi.


AĞABEYİNİN İNTİKAMINI ALMIŞ


Bakırköy İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen M.A.A., ağabeyi Halit Arslan'ın öldürülmesi nedeniyle cinayeti işlediğini itiraf etti.



İLK CİNAYET "KIZ ARKADAŞA BAKMA" MESELESİ YÜZÜNDEN


Binbir Gece, Asi gibi birçok ünlü dizide rol alan oyuncu ve model Halit Arslan, 2013 yılı nisan ayında bıçaklanmıştı. Arslan, oturduğu sitenin otoparkından kız arkadaşıyla çıktığı sırada aynı sitede yaşayan Emre Solan ile "kız arkadaşına baktığı" iddiasıyla tartışmıştı. Tartışmadan bir süre sonra Emre Solan telefonla Halit Arslan'ı arayıp konuşup barışmak istediğini söylemişti. 24 Nisan 2013 günü akşam saatlerinde sitede buluştuklarında ise ikili bir kez daha tartışmış, arkadaşları ve yakınlarının da karışmasıyla kavga büyümüştü. Bıçaklanan Halit Arslan bir gün sonra hayatını kaybetmişti. Yargılama sonunda Emre Solan ile ağabeyi Yusuf Solan 12'şer yıl 6'şar ay hapis cezasına çarptırılmıştı.
"KAN YERDE KALMAZ" DEMİŞ
M.A.A., ağabeyinin öldürülmesinin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, özür dileme bahanesiyle çağrılan ağabeyine tuzak kurulduğunu söyleyerek "9 kişinin saldırısına uğramış. Önce dövülüp, sonra bıçaklanmış. Yerde yatarken tekmelenmiş" demişti. Aynı açıklamada site güvenlik görevlilerinin olayı görüp de müdahale etmediğini savunan M.A.A.'nın, "Adalete sığınıyorum şu anlık. Bu işin içerisinde kim varsa cezasını çekecek adaletçe. Kan yerde zaten kalmaz" ifadeleri ise dikkat çekti. (HT)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.