SON DAKİKA
Hava Durumu

Ortağını Öldürmekle Suçlanan Sanık, Tabancanın Kendiliğinden Ateş Aldığını Söyledi

Bursa'da kurdukları çiftliğin batması üzerine oluşan 1 milyon liralık borcun nasıl ödeneceği hususunda çıkan tartışmada eski ortağını t

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2013 11:51
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2013 12:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Ortağını Öldürmekle Suçlanan Sanık, Tabancanın Kendiliğinden Ateş Aldığını Söyledi
Bursa'da kurdukları çiftliğin batması üzerine oluşan 1 milyon liralık borcun nasıl ödeneceği hususunda çıkan tartışmada eski ortağını tabancayla vurarak öldürdüğü iddia edilen sanığın yargılanmasına başlandı. Sanık, cinayeti maktulün ölen dayısına küfrettiği için işlediğini söylerken, "Tabanca kendiliğinden ateş aldı. Kaskatı kesilen elim tetiğe takılı kaldı" diye konuştu. 


3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “kasten adam öldürmek” suçundan müebbet hapsi istenen tutuklu sanık İ.G. (41), ilk kez hakim karşısına çıktı. Kurdukları çiftliğin batması üzerine oluşan 1 milyon liralık borcun nasıl ödeneceğini konuşmak için merkez Osmangazi İlçesi Dikkaldırım Mahallesi’nde buluştukları öne sürülen 31 yaşındaki Hüseyin Altın’ı, tabancayla 5 kez ateş ederek öldürmekle suçlanan sanık, olay günü yaşanan küfürleşmeyi, sorguya giren bayan avukattan utandığı için söyleyemediğini anlattı.

"BORCUNU ÖDEMEDİĞİ İÇİN ONA DAVA AÇMIŞTIM"
Maktul Hüseyin Altın ve dayısı Y. Ü. ile birlikte bankadan kredi çekerek çiftlik satın alıp besiciliğe başladıklarını söyleyen İ.G., “Maktul Hüseyin Altın çiftlikteki inekleri satmış. Borçları da ödememiş. Bu yüzden bankadan haciz geldi. Hatta dayım Y.Ü. bu yüzden kalp krizi geçirerek öldü. Birçok defa Hüseyin’le borçlarını ödemesi hususunda konuştum. Hatta ona dava bile açtım” dedi.

"KASKATI KESİLEN ELİM TETİĞE TAKILI KALDI"
Olay günü maktul ile tesadüfen karşılaştıklarını ve borcun ödenmesi konusunda kendisinden yardım istediğini anlatan İ.G, “Beni aşağılamaya başladı. Ölen dayıma ve bana küfretti. Ben de tabancayı çıkartıp mermiyi ağzına verdim. Niyetim ayaklarına doğru ateş etmekti. Fakat bu sırada kaskatı kesilen elim tetikte kalmış. Tabanca kendi kendine patlamaya devam etmiş” diye konuştu.

“BAYAN AVUKATTAN UTANDIM”
Bu arada olay günü sevk edildiği nöbetçi mahkemede, maktulün kendisine küfrettiği hususunda bir şey söylememiş olmasının hatırlatılması üzerine sanık İ.G. şunları söyledi: "Ben mahkemede maktulün bana ana avrat küfrettiğini söylemedim. Çünkü sorguya bayan bir avukat girmişti. Ondan utandığım için bunu anlatmadım."
Şahitleri dinleyen mahkeme, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.