SON DAKİKA
Hava Durumu

Otobüslere ne oluyor?

Balıkesir'de içinde 21 kişinin bulunduğu yolcu otobüsü ile Sinop'ta içinde 34 kişinin bulunduğu tur otobüsü seyir halinde

Haber Giriş Tarihi: 14.07.2018 16:05
Haber Güncellenme Tarihi: 14.07.2018 17:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Otobüslere ne oluyor?
Balıkesir'de içinde 21 kişinin bulunduğu yolcu otobüsü ile Sinop'ta içinde 34 kişinin bulunduğu tur otobüsü seyir halindeyken alev aldı. 2 olayda da yaralanan olmazken, otobüslerin peş peşe alev alması tedirginlik yarattı.

Hatırlanacağı gibi 12 Temmuz'da İstanbul Bayrampaşa'da İETT otobüsü alev alev yanmış, Muğla'da da seyir halindeki yolcu otobüsünde çıkan yangın ormana sıçrayarak orman yangınına neden olmuştu. 13 Temmuz ise İzmir'de belediye otobüsü yanmıştı. Öte yandan 18 Ocak 2018 tarihinde Kazakistan'ın Aktöbe eyaletinde bir yolcu otobüsünün yanması soncu 52 kişi hayatını kaybetmişti.



BALIKESİR'DE SEYİR HALİNDEKİ YOLCU OTOBÜSÜ YANDI

Balıkesir'de otogardan çıkış yapıp İzmir yönüne giden yolcu otobüsü, belirlenemeyen bir nedenle alev aldı. Sürücü otobüsü yol kenarına çekip, 18 yolcu ve 3 personeli kurtardı. Yangın sonucu otobüs demir yığınına dönüştü.  Balıkesir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nden bu sabah saat 10.30 sıralarında, 18 yolcu ve 3 personel ile İzmir yönüne gitmek için hareket eden Alper Bademler yönetimindeki 45 RG 134 plakalı Kamil Koç'a ait yolcu otobüsü, çevre yolunun 5'inci kilometresinde alev aldı. Otobüsün motor kısmından çıkan yoğun duman ve alevler üzerine, sürücü Alper Bademler, aracı yol kenarına park ederek hemen yolcuları tahliye etti.




Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangına müdahale ederken, otobüsün büyük bölümü kül oldu. Otobüsün yanmaya başladığı yerin yanında benzin istasyonun bulunması vatandaşları korkuttu. Olayda herhangi bir can kaybı veya yaralanma olmadı. Yoldan geçen vatandaşlar ve yolcular ise yangın anını cep telefonu kameralarıyla kaydetti.
SİNOP'TA DA HAREKET HALİNDEKİ TUR OTOBÜSÜ YANDI
SİNOP'ta, sürücü ve muavinle birlikte 34 kişinin bulunduğu tur otobüsü, seyir halindeyken motor bölümünden alev aldı. Yolcular tahliye edilirken, alevlere itfaiye müdahale etti. Yangında, otobüste büyük çaplı hasar oluştu.



 

Olay, saat 12.00 sıralarında kent merkezindeki Pervane yokuşu mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, İsa Çayıroğlu yönetimindeki 34 TT 4885 plakalı, 32 yolcu bulunan tur otobüsü seyir halindeyken motor bölümü alev aldı. Sürücü dumanları görüp otobüsü durdurdu. Yolcular hemen tahliye edildi. Olay yerine çağrılan itfaiye ekipleri müdahale ederek alevleri söndürdü. Yangında, otobüste büyük hasar oluştu. Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.
12 TEMMUZ
BAYRAMPAŞA'DA İETT OTOBÜSÜ YANDI
İstanbul'da Vatan Caddesi Kavşağı'nda O3 Bayrampaşa istikametinde ilerleyen ve içerisinde yolcu olan İETT otobüsünde yangın çıkmıştı. Alevlerin otobüsü sarmasıyla patlamalar yaşanmış, yangın itfaiye ekipleri tarafından yaklaşık yarım saat süren çalışmanın ardından söndürülmüştü.


DATÇA'DA YOLCU OTOBÜSÜ YANDI
Muğla'nın Datça İlçesi'nde yolcu otobüsü seyir halindeyken yanmış, olayda faciadan dönüldüğü ortaya çıkmıştı. Yolcuların tahliyesinde 1-2 dakika geç kalınsa, hava hortumlarının yanmasıyla otobüsün kapılarının açılamayacağı, bagaj kapaklarının ise hava hortumlarının yanması nedeniyle açılmadığı kaydedilmişti. Yolcuların tahliyesinden kısa süre sonra otobüsteki alevler yakındaki kızılçam ağaçları ile kaplı ormanlık alana sıçramış ve yangında 1 dönüm ormanlık alan zarar görmüştü.


13 TEMMUZ 2018
İZMİR'DE BELEDİYE OTOBÜSÜ YANDI
İzmir'in Karşıyaka ilçesinde seyir halindeyken motor bölümünden alev alan belediye otobüsü yanmıştı. Yolcu bulunmayan otobüste çıkan yangına ilk müdahaleyi yoldan geçen araç sürücüleri yapmış, itfaiye ekipleri ise yangını söndürmüştü

.

KAZAKİSTAN'DA 52 KİŞİ HAYATINI KAYBETMİŞTİ

Kazakistan'ın Aktöbe eyaletinde 18 Ocak 2018 tarihinde bir yolcu otobüsünün yanması sonucu 52 kişi hayatını kaybetmişti. Toplam 57 kişinin bulunduğu otobüsteki yolculardan 5'nin kurtarılmış, tamamı Özbekistan vatandaşı olan 52 yolcu ise yanarak feci şekilde can vermişti. (DHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.