SON DAKİKA
Hava Durumu

Rezalet!

Adana'da, erkek çocuğa cinsel istismarda bulunmak' suçundan hakkında 8 yıla kadar hapis cezası istenen kadın hakkındaki dava, çocuğun yaşın

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2012 18:34
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2012 19:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Adana'da, erkek çocuğa cinsel istismarda bulunmak' suçundan hakkında 8 yıla kadar hapis cezası istenen kadın hakkındaki dava, çocuğun yaşının 15'ten büyük olması ve ailesinin şikayetçi olmaması nedeniyle düşürüldü.

Adana'da, erkek çocuğa cinsel istismarda bulunmak' suçundan hakkında 8 yıla kadar hapis cezası istenen kadın hakkındaki dava, çocuğun yaşının 15'ten büyük olması ve ailesinin şikayetçi olmaması nedeniyle düşürüldü.

Toros Mahallesi'nde oturan Ü.B., 1997'de eşinden boşandı. 15 yaşındaki oğlu M.İ. ile 18 yaşındaki diğer oğlu İ.İ. kendisiyle yaşamaya başladı. Lise öğrencisi M.İ. samimi olduğu aynı yaştaki arkadaşı M.O.'yu evlerine davet edip, annesi ve ağabeyi ile tanıştırdı. M.O. ısrarlar üzerine zaman zaman arkadaşının evinde yatılı kalmaya başladı.

Ü.B. 2010'un kasım ayında oğlu M.İ. yattıktan sonra bilgisayarın başında bulunan M.O.'nun yanına gitti. Uyumasını söylediği M.O. yatağa uzandığında Ü.B. de yanına yattı. Ü.B. zorla M.O. ile cinsel ilişkiye girdi. 3 ay içinde Ü.B., kendilerine gelip kalan oğlunun arkadaşı M.O. ile 3 kez cinsel ilişkiye girdi. Ü.B., hamile olduğunu öğrenince M.O. ile birlikte 18 Nisan 2011'de bebeği kürtajla aldırdı.

Daha sonra Ü.B., yaşı küçük olduğu için resmi nikah kıydıramadığı M.O. ile birlikte yaşayabilmek için dini nikah kıydırmaya karar verdi. M.O.'nun babasına ait otomobille gittikleri İmamoğlu ilçesinde dini nikahı kıyacak imam ararken bir gün boyunca eve gelmeyen M.O.'yu merak eden ailesi, çocuklarının bulunması için polise başvurdu. Polisin yaptığı araştırma sonunda M.O.'nun Ü.B. ile birlikte bulunması üzerine her şey ortaya çıktı.

KADIN TECAVÜZCÜNÜN 8 YIL HAPSİ İSTENDİ

M.O.'nun babası B.O. (46) ve annesi R.O.'nun (40) şikayeti üzerine 2 çocuk annesi Ü.B. hakkında yapılan soruşturma sonunda "Çocuğa cinsel istismar" suçundan Adana 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.
M.O., babası B.O. ve annesi R.O.'nun da katıldığı duruşmada 8 yıla kadar hapsi istenen Ü.B., oğlunun arkadaşı M.O. ile cinsel ilişkiye girdiğini itiraf etti.

Tutuksuz yargılanan Ü.B., M.O.'nun oğlunun arkadaşı olduğunu belirterek, "Bu nedenle evime gelip gidiyordu. Benimle evlenmek istediği için bir kez cinsel ilişkiye girdim. Bu ilişkiden hamile kaldım. Ancak, kan uyuşmazlığı nedeniyle çocuğu aldırdım. Ben M.O.'nun yaşının büyük olduğunu sanıyordum. Oğlum 18 yaşındadır, M.O. da oğlumun arkadaşıdır. M.O. dini nikah kıydırmak istedi ama imam resmi nikah olmadığı için kabul etmedi. Yaşının küçük olduğunu karakolda öğrenince kendimden utandım" dedi.

Psikolog gözetiminde ifadesi alınan M.O. ise, kendisiyle zorla cinsel ilişkiye girip hamile kalan arkadaşının annesi Ü.B. hakkındaki şikayetinden vazgeçti. M.O. nasıl tecavüze uğradığını şöyle anlattı:

"Ben Ü.B.'nin 18 yaşındaki değil 15 yaşındaki oğlu M.'nin arkadaşıyım. M. ile samimi olduğum için evlerine gidip geliyordum. Bu nedenle onlarda kalmıştım. M. her zaman annesinin yanında yattığı için o annesinin yanına yatmaya gitti. Ben ise M.'nin ağabeyi İ.'nin odasında bilgisayarın başındaydım. O gün M. bira almıştı. Bira içiyorduk. M. uyuduktan sonra annesi Ü.B. yanıma geldi. ‘Yat artık' dedi. Ben yatağa uzanınca o da yanıma geldi. Zorla benimle ilişkiye girdi. Herhangi bir tehdit olmadı, üzerime çıktı benimle ilişkiye girdi. Bir hafta sonra M.'in yanına gitmiştim. M. evden ayrılınca Ü.B. beni yatak odasına götürdü. Tekrar zorla ilişkiye girdi. Ü.B. beni tahrik etti. Ben M.'nin ağabeyinden korktuğum için annesi ile ilişkiye girdim. Üçüncü kez ilişkiye girdiğimiz olayı hatırlamıyorum. Korktuğumdan dolayı kimseye söylemedim."

"ÇOCUĞU KENDİ İSTEĞİMİZLE ALDIRDIK"

M.O. kendisine zorla cinsel ilişkide bulunması nedeniyle hamile kalan Ü.B. ile bebeği aldırmaya birlikte gittiklerini de belirterek, "Çocuğu kendi isteğimizle aldırdık" dedi.

İfade sonrası görüşü sorulan psikolog, M.O.'nun genel görünümünün 15 yaş ile uyumlu olduğunu, yaşı nedeniyle beyanlarında çelişkiler olabileceğini bunun da içinde bulunduğu ergenlik döneminden kaynaklandığını belirterek, "Yaşı ve gelişim dönemi itibarıyla olayları yorumlayıp anlatabilecek durumdadır" dedi. Mahkeme heyeti de M.O.'nun 16 yaşlarında olduğunu gözlemledi.

M.O.'nun gerçek yaşının tespiti için hastaneden gelen raporda cinsel istismara uğrayan erkek çocuğun yaşının 15'ten büyük olduğunun belirtilmesi üzerine dava karara bağlandı.

Yaklaşık bir yıldır süren davanın karar duruşmasında tutuksuz sanık Ü.B. yaptıklarından utanç duyduğunu tekrarlayıp, pişman olduğunu söyledi.

M.O. ise, ailelerin görüştüğünü kendisine zorla tecavüz ettiğini iddia ettiği arkadaşının annesi sanık Ü.B.'den şikayetçi olmadıklarını söyledi.

Mahkeme heyeti, nüfus kayıtlarında 15 yaşından olduğunun saptanması küçük görünen M.O.'nun, hastane kayıtlarına göre 15 yaşından büyük ve şikayetten vazgeçilmesi nedeniyle davanın düşürülmesine karar verdi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.