SON DAKİKA
Hava Durumu

Şanlıurfa'da sel felaketi

Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle kırsal mahalleleri sel vurdu. Sel nedeniyle hayvanlar telef olurken

Haber Giriş Tarihi: 03.05.2018 18:08
Haber Güncellenme Tarihi: 03.05.2018 19:08
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Şanlıurfa'da sel felaketi
Şanlıurfa’nın Karaköprü ilçesinde etkili olan sağanak yağış nedeniyle kırsal mahalleleri sel vurdu.
Sel nedeniyle hayvanlar telef olurken evleri çamurlu su bastı. Suya kapılmamak için dama çıkan 2 çocuk ise itfaiye tarafından kurtarıldı.
Edinilen bilgiye göre, Şanlıurfa’da birkaç gündür belli aralıklarla bastıran sağanak yağmur bu defa Karaköprü ilçesindeki kırsal mahalleleri vurdu. Sel nedeniyle Akpınar kırsal Mahallesinde bazı hayvanlar telef olurken evleri ise çamurlu su bastı. Sele kapılmamak için evin damına çıkan 2 çocuk, itfaiye tarafından kurtarıldı.
Hayvanlar zarar gördü
Sel nedeniyle Akpınar kırsal Mahallesinde yaşayan İbrahim Aykaç, Emrullah Aşan, Behzat Obaz ve Sultan Aykaç’a ait evin eşyaları selden zarar görürken 2 büyükbaş hayvan ve 10 tazının ise kayıp olduğu belirlendi. Can kaybının yaşanmadığı selde 2 ton hayvan yeminin de sulara kapıldığı belirtildi. Suyu tahliye etmeye alışan ekipleri, hasar tespit çalışması başlattığı belirtildi.
Yaklaşık 3 gündür süren yağışlarda Suruç, Siverek, Hilvan, Harran, Karaköprü ve Eyyübiye ilçelerinde evlerde ve ekinlerde büyük zarar yaşandığı dile getirildi. (İHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.