SON DAKİKA
Hava Durumu

'Seni kızıma benzettim' deyip bıçakladı!

Bursa’da, evden kaçan kızına benzettiği bir kadını önce tabancayla vurup ardından da bıçaklayarak ağır yaralayan sanık, 16 yıl hapis cezasına

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2015 12:36
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2015 13:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
'Seni kızıma benzettim' deyip bıçakladı!
Bursa’da, evden kaçan kızına benzettiği bir kadını önce tabancayla vurup ardından da bıçaklayarak ağır yaralayan sanık, 16 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Çok pişman olduğunu söyleyen sanığa mahkeme hiçbir indirim yapmadı.
Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde, “kasten adam öldürmeye teşebbüs” suçundan 20 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık H.A. (68), son kez hakim karşısına çıktı. Geçen yıl ağustos ayında Küçük Sanayi Metro İstasyonu civarında meydana gelen olayda, 12 yıl önce evden kaçan kızı diye yanlışlıkla 32 yaşındaki R.Y.’yi öldürmeye teşebbüs etmekle suçlanan sanığın davası tecrübeli hakimleri bile şoke etmişti.
Eşinden 30 yıl önce boşandığını ve iki kızının olduğunu belirten tutuklu sanık H.A. ilk duruşmadaki ifadesinde, “Kızlarımdan N.A., 12 yıl önce evden kaçıp biriyle evlendi. Ben yalnız yaşıyorum, Mahallede herkes kızım N.A.’nın eşi tarafından kötü yola düşürüldüğünü konuşuyordu. Kahveye gittiğimde herkes bana nasıl bir baba olduğumu soruyor, herkes beni dışlıyordu. Bu durum gururumu kırmaya başladı. Aynaya bakamaz hale geldim. İnsanlıktan çıkmış, kendimden utanıyordum. Aslında ben kızımın eşini arıyordum. Olay günü Batı Garajı'nda mağdure R.Y. ile karşılaştım. 'Seni kızıma benzettim' dedim. Daha önce de oturup konuşmuştuk. R.Y. bana, 'Beni niye takip ediyorsun. Seni polise bildireceğim' deyince, ben de, 'Polise söyleme' dedim. Telaşa kapılıp, yanımda bulunan tabancayı çıkarıp havaya ateş etmeye başladım. Mermi nasıl R.Y.’ye isabet etti bilmiyorum. Bıçakladığımı ise hiç hatırlamıyorum. Psikolojim bozuktu, R.Y.’dan çok özür diliyor, beni affetmesini istiyorum. Öldürme ve yaralama kastım yoktu" diye konuşmuştu.
Bunun üzerine Mahkeme Heyeti Başkanı Atilla Oğuz, "25 yıllık hakimim. Böyle ilginç bir davaya ilk kez şahit oluyorum. Burası yol geçen hanı değil. Benim gibi herkesin çoluk çocuğu var. Kızı vuracağına polise gitseydin" diyerek, tepkisini göstermişti.
Karar duruşmasına da katılan mağdure R.Y, sanığın cezalandırılması talebini yeniledi.

SANIĞI HİÇ BİR İNDİRİM YAPILMADI
Son sözünde de pişmanlığını yine dile getiren H.A., “Psikolojim bozuktu. Öldürme kastım yoktu. Pişmanım” diye konuştu. Mahkeme heyeti, “adam öldürmeye teşebbüs” suçundan 14 yıl, ruhsatsız silah bulundurmak suçundan ise 2 yıl hapis cezası verdiği sanık H.A.’ya hiçbir indirim yapmadı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.