SON DAKİKA
Hava Durumu

Seri katilden tuhaf hareketler! Yere kapanarak...

Kayseri'de 6 kişiyi öldürüp 16 yıl cezaevinde kalan ve tahliye olduktan sonra özel güvenlik görevlisi Sami Yılmaz'ı pompalı tüfekle öld

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2018 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2018 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Seri katilden tuhaf hareketler! Yere kapanarak...
Kayseri'de 6 kişiyi öldürüp 16 yıl cezaevinde kalan ve tahliye olduktan sonra özel güvenlik görevlisi Sami Yılmaz'ı pompalı tüfekle öldüren Hamdi Kayapınar, hakim karşısına çıktı. Ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi istenen Kayapınar, duruşmada soruları cevapsız bırakırken, kafasını sağa sola sallayıp yere kapanarak ağladı. Mahkeme heyeti, sanığın akli dengesinin yerinde olup olmadığının tespit edilmesi için rapor vererek duruşmayı erteledi.
Geçen 2 Ağustos'ta Merkez Melikgazi ilçesi Erenköy Mahallesi Komando Caddesi’nde bir iş insanına ait villada özel güvenlik görevlisi olarak çalışan Sami Yılmaz pompalı tüfekle öldürüldü. Yılmaz'ı öldürdüğü ve tabancasını gasbettiği iddiasıyla olaydan 4 gün sonra Yıldırım Beyazıt Mahallesi'ndeki evine baskın yapılan 'Avcı' lakaplı Hamdi Kayapınar, gözaltına alınıp, tutuklandı. Kayapınar'ın, 'tasarlayarak adam öldürme ve yağma' suçlarından ağırlaştırılmış ömür boyu hapsi istendi, iddianame kabul edildi.
İLK KEZ HAKİM KARŞISINDA
Sanık Hamdi Kayapınar bugün sıkı güvenlik önlemleri altında getirildiği Kayseri 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk kez hakim karşısına çıktı. Duruşmada, tutuklu sanık Hamdi Kayapınar ile öldürdüğü özel güvenlik görevlisi Sami Yılmaz'ın eşi Yıldız Yılmaz ve avukatı hazır bulundu. Hamdi Kayapınar mahkeme salonuna geldiğinde, Sami Yılmaz'ın eşi Yıldız Yılmaz, "Yüreksiz gelmiş, katil, çocuklarımı babasız bıraktı. Vicdansız" diye bağırdı.
"VURMAYIN" DİYE BAĞIRDI 
Duruşmada hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen sanık Kayapınar, beraatini istedi. Mahkeme başkanının olayı anlatmasını istediği Hamdi Kayapınar, uzun süre sessiz kaldı, ardından kafasını öne eğip, sağa sola sallamaya başladı. Sanığın sağ elinin titrediği, sol elini ise ağzına götürüp tuttuğu görüldü. Mahkeme başkanının evinde silah bulunduğunu sorması üzerine Kayapınar, "Ben öldürmedim. Bana, öldürdü, dediler. Bilmiyorum. Benim evimden nasıl çıktı, anlamadım. Bisikletim de yok" dedi. Sanık, konuşurken yere kapandı ve "Üzerime gelmeyin, vurmayın" diye bağırıp, ağladı. Davacı Yıldız Yılmaz ise "Şikayetçiyim, eşimi öldürdü. Yavrularım babasız kaldı. Eşimle aralarında husumet de yoktu. Eşimi tabancası için öldürdüğünü söylemiş. Bir tabanca için değer miydi? Ben en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum" diye konuştu.
KAMERA KAYITLARINI İZLEMEK İSTEMEDİ
Mahkeme salonunda izletilen güvenlik kamerası görüntülerini de izlemek istemeyen Hamdi Kayapınar, başını yerden kaldırmadı. Jandarmaların başını yerden kaldırması için yüzüne dokunduğu sanık, "Vurmayın" diyerek yeniden yere kapandı ve tekrar ağlamaya başladı. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Hamdi Kayapınar'ın akli dengesinin yerinde olup olmadığının belirlenmesi için hastaneye sevk edilip, rapor alınmasına ve tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 11 Şubat'a erteledi.
AĞIRLAŞTIRILMIŞ HAPİS CEZASI İSTENDİ
Özel güvenlik görevlisi Sami Yılmaz'ı av tüfeği ile öldüren Hamdi Kayapınar hakkında, Cumhuriyet savcısı 3 ayrı suçtan, ağırlaştırılmış ömür boyu hapis hapis cezası istedi. Cumhuriyet Savcılığı tarafından 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, Kayapınar hakkında, 'tasarlayarak adam öldürme', 'silahla kişinin kendisini tanınmayacak hale sokup gece vakti yağma', 'ruhsatsız silah bulundurma' suçlarından ayrı ayrı ceza istendi.
CİNAYETLERE 14 YAŞINDA BAŞLADI
Hamdi Kayapınar, 1994 yılında, henüz 14 yaşındayken kendisinden 1 yaş küçük kardeşini iple boğarak öldürdü, 4 yıl cezaevinde kaldıktan sonra 'Şartlı Salıverme Yasası'ndan yararlanarak tahliye edildi. Kayapınar, 1998-2001 yılları arasında da Yaşar Sezer, Ali Aras, Abdullah Aslan, Memiş Dinçaslan, İbrahim Genç ve Cafer Şahin'i öldürdü, polis memuru İlhan Duruş ve Bedrettin Duvar'ı yaraladı. Tutuklanıp yargılanan Kayapınar, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Kayapınar, 'Denetimli Serbestlik Yasası' kapsamında erken tahliye hükmünden yararlanarak, Şubat 2017'de tahliye edildi.
ÖLDÜRDÜĞÜ KİŞİLERİ 'AV', KENDİSİNİ 'AVCI' OLARAK TANIMLAMIŞTI
Kayapınar, 2002 yılında seri cinayetlerin katil zanlısı olarak yakalandığında Emniyet Müdürlüğü'nde verdiği ifadesinde, cezaevinden çıktıktan sonra ailesi ve toplum tarafından dışlandığını ileri sürerek, bu nedenle insanlara karşı kin beslediğini söyledi. Kayapınar, öldürdüğü kişileri 'av', gasbettiği para ve eşyaları 'av ganimeti' olarak gördüğünü, kendisini de 'avcı' diye isimlendirdiğini anlattı.
"İDAM İSTİYORUZ"
Seri katil Hamdi Kayapınar'ın öldürdüğü özel güvenlik görevlisi Sami Yılmaz'ın yakınları, olayla ilgili ilk duruşma sonrası açıklama yaptı. Yılmaz'ın yakınları, sanık Kayapınar'ın en ağır şekilde cezalandırılmasını ve idamın geri getirilmesini istedi. Kayseri Adliyesi önünde açıklama yapan Sami Yılmaz'ın ağabeyi Abdülkerim Yılmaz, "Devletten dileğimiz, bu katillerin, daha önceki suçları da belli, kesinlikle idam edilmesi. Alternatif çözüm yoksa daha değişik şekilde, tek hücrede kalıp, kimseyle ilişki kurmamasını istiyoruz. Suçlu çoğalıyor. En ağır cezayı çeksin. Bizim içimiz yanıyor, bunları söyleyebiliyorum" dedi. Sami Yılmaz'ın annesi Gülizar Yılmaz da oğlunun katilinin cezasız kalmaması gerektiğini vurguladı, "Dağlarda terörist bekleyen, evinde bir gün yatmayan oğlumu vurdu, asılmasını istiyorum. Yavrumun ne suçu vardı. Dağların başını beklerdi" ifadelerini kullandı.
'BİR TABANCA İÇİN ÖLDÜRDÜ'
Yıldız Yılmaz ise öldürülen eşi Sami Yılmaz'ın 25 yıl Türk Silahlı Kuvvetleri'nde görev yaptığını belirterek, "Bu cani tek bir tabanca için Sami uyurken, ağır bir silahla arkasından vurarak öldürdü. Çocuklarım yetim kaldı. Babasının tişörtü ile uyuyorlar. 7 kişi öldürmüş ve 160 sene hapis cezası alan adam nasıl dışarı çıkar? Af isteyenlere sesleniyorum. Bu dünyada ve ahirette ellerim af çıkartanların yakasında olacak. İdam istiyorum. Acım çok büyük. 8 kişinin katili olan bu adamın hapiste beslenmesini, kanlı elleriyle ekmek yemesini istemiyorum. Artık idam istiyorum" diye konuştu.

Uzman Çavuşlar Federasyonu Genel Başkanı Ali Tilkici de duruşma sonrası açıklama yaptı. Başkan Tilkici, şunları kaydetti: "Öldürülen kardeşimiz 25 yıl vatanın bölünmez bütünlüğü için dağlarda mücadele edip, ailesinden ve dostlarından uzak kalmıştır. Bayrağın inmemesi için hizmeti bulunmuş bir yiğidimiz. 'Rahşan affı'ndan dolayı, daha önce 7 kişinin katline sebep olmasına rağmen, bu alçak adam, yiğidimizi katletmiştir. Rahşan affının darbelerini yiyoruz. Devletimize seslenmek istiyorum. Bir an önce halk ve camia olarak idam istiyoruz. Bu tarz adamların ıslahı mümkün değildir. Rahşan affı gibi bir af bir daha istemiyoruz. İnsana yapılmış olan her türlü kötülüğün cezası insandan helallik alınarak yapılmalıdır. Devlete yapılan cezalara devlet karar vermelidir. Yiğidimiz 25 yıl görev yapmasına rağmen emekli maaşı ailesini geçindiremeyecek düzeyde olduğu için güvenlik görevlisi olarak görev yapıyordu. Vatana ve millete hayrı olmayan bu tür adamların idam edilmesi lazım." (DHA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.