SON DAKİKA
Hava Durumu

Sosyal medyada mülteci profiliyle Türklere hakaret eden kişi Türk çıktı!

Provokatörler sosyal medyada Suriyelilere karşı nefreti artırmak için her yolu deniyor. Kendini mülteci gibi tanıtıp Türklere hakaret eden

Haber Giriş Tarihi: 13.01.2019 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 13.01.2019 13:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Sosyal medyada mülteci profiliyle Türklere hakaret eden kişi Türk çıktı!
Provokatörler sosyal medyada Suriyelilere karşı nefreti artırmak için her yolu deniyor. Kendini mülteci gibi tanıtıp Türklere hakaret eden “Suriye Vatandaşlık Ofisi” isimli hesabın sahibi Mehmet T. isimli Türk vatandaşı çıktı. Birçok yalana kaynaklık eden Mehmet T. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Twitter’da dolaşan “Suriyeliler istediği üniversitede sınavsız okuyor. İstediği hastane ve kamu kurumlarından ücretsiz yararlanıyor. Çalışmadan maaş ve ikramiye alıyor”, “Adana’da Türk aileden istediği kız verilmeyince zorla kaçıran Suriyeli Halid bugün muradına erdi”, “Suriyelilerin doğum oranı Türkoları geçti. Hedef 10 yılda 25 milyona ulaşıp bağımsızlığı kazanmak” gibi yalanları üreten ‘Suriye Vatandaşlık Ofisi’ adlı hesabın ardından derin bir tahrik çıktı.

ŞAFAK VAKTİ BASILDI
Bir süre önce hesabı takibe alan Bilişim Suçları İstihbaratı Şube Müdürlüğü, Suriyeli gençlerin yılbaşı kutlamalarına ilişkin görüntülerin de “Taksim Meydanı’nda Suriyeli hemşerilerimle yeni yılı kutladık. Bizi istemeyen Türkolar yallah Orta Asya’ya” ifadeleriyle paylaşılması üzerine harekete geçti. Hesabı yöneten Mehmet T. adlı şahıs İstanbul’da evinde şafak vaktinde gözaltına alındı. Emniyete götürülen Mehmet T.’nin 4 ayrı hırsızlık suçundan arandığı ortaya çıktı. Mahkemeye sevk edilen provokatör tutuklanarak cezaevine gönderildi.
‘İRONİ YAPTIM’ DEDİ
Hesabından sistematik olarak nefret pompalayan Mehmet T., sorgusunda paylaşımları kendisinin yaptığını kabul etti. Mehmet T. ifadesinde şunları kaydetti: “Benim askerim onların ülkesinde savaşırken onlar benim ülkemde yılbaşı kutluyor, eğleniyor. Bu duruma dikkat çekmek için yazdım. Suriyeliler yüzünden işsiz kaldım. Bu duruma dikkat çekmek için ironi amacıyla bu paylaşımı yaptım.” Taksim’de yılbaşı gecesi çekilen görüntülerin kimler tarafından servis edildiği de araştırılıyor.

FETÖ DE KULLANIYOR
Bazı sosyal medya hesaplarının psikolojik harekât aracı olarak kullanıldığı biliniyor. ‘Atatürkçü’ maskesiyle sosyal medyada FETÖ lehine paylaşımlarda bulunan @jeansbiri isimli sosyal medya hesabının sahibinin Ahmet Kemal Aydoğdu adlı ‘FETÖ mahrem imamı’ olduğu ortaya çıkmıştı. ‘Salih’ kod adlı Aydoğdu’nun örgütün emniyet yapılanmasında amirlerden sorumlu olduğu belirlenmişti. Aydoğdu, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanmıştı. (yenisafak.com.tr)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.