SON DAKİKA
Hava Durumu

Türbenin kapısını kırıp yardım kutusunu çaldılar

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2013 11:20
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2013 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Türbenin kapısını kırıp yardım kutusunu çaldılar
Emir Sultan Hazretlerinin yakını olan ve Bursa'da bir semte adını veren Seyit Pir Emir Mehmed Hazretlerinin türbesinin kapısını tekmeyle kıran hırsızlar, 150 liranın bulunduğu yardım kasasını çaldı. Türbesinin kapısında yazan 'Edeple gelen edeple çıkar" yazısına aldırış etmeyen hırsızların tekmeleyerek kapıyı kırmaları ve hırsızlık yapmaları türbenin güvenlik kameralarına yansıdı.
Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde, Piremir Mahallesi'ndeki Pir Emir türbesine iki hırsız girdi. Daha önce 2 kez hırsızların girdiği türbeye gece yarısı bir kez daha hırsızlar dadandı. İçlerinden birinin gözetleme yaptığı 3 hırsız türbenin etrafını evvala gezdi. Demir parmaklıkların arasından türbenin içine bakan hırsızlar, parmaklıklara zincirli olan kasayı gözlerine kestirdi. İlk önce kapıyı yoklayan hırsızlar kilidi kırmaya çalıştı. Hırsızlardan biri kilidi zorlarken yere düştü. Kilidi açamayan hırsızlar, son olarak ahşap türbe kapısını tekmeledi. İlk denemelerinde başarısız olan hırsızlar, ikinci kez birlikte tekmeledikten sonra kapıyı kırdı.
Parmaklıklara zincirli olan kasayı yerinden söken hırsızlar, kasayı açamayınca sallayıp içindeki paraları almaya çalıştı. İlk kasayı açamayan hırsızlar, daha sonra diğer pencerenin önünde bulunan kasaya yöneldi. Bu kasayı da uzun uğraşlar sonunda yerinden çıkaran hırsızlar, kasayı açamayınca çaldı. Hırsızlar, kabrin yanında bulunan dolapları talan ederken, kapı kullanılamaz hale geldi.
Hırsızlar güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülenirken, sabah dua etmek için türbeye gelen bir vatandaş Anadolu velilerinden Pir Emir Mehmed Hazretlerinin türbesine hırsız girdiğini fark etti.
Cami cemaati polis ekiplerine haber verirken, olay yeri inceleme ekipleri türbenin kırılan kapısı ve kasaların üzerinden parmak izi aldı. Kasada 150 ya da 200 lira yardım parası olduğu öğrenildi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

"EDEP YAHU" YAZISI BİLE DURDURAMADI
Türbede asılı olan "Edep yahu" ve "Edeple gelen edeple çıkar" yazısı bile hırsızları durduramadı. Cami cemaati, daha önce de türbede hırsızlık olduğunu belirterek, güvenlik kamerası kurmalarına rağmen bir türlü hırsızları durduramadıklarını söyledi. Pir Emir Mehmet Sultan, 1495 senesinde Buhârâ taraflarından gelip Bursa'ya yerleşti. Emir Sultan Hazretlerinin akrabası olarak bilinen velinin vefat tarihi belli değil.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.