SON DAKİKA
Hava Durumu

Vahşetin şüphelisi konuştu

Bursa’nın Gemlik İlçesi’nde 6 yıl önce, altın ve paraları için gasp edilerek öldürülen yaşlı kadın cinayetinin faili olduğu öne sür

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2013 12:00
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2013 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Vahşetin şüphelisi konuştu
Bursa’nın Gemlik İlçesi’nde 6 yıl önce, altın ve paraları için gasp edilerek öldürülen yaşlı kadın cinayetinin faili olduğu öne sürülen ve köydeki onlarca kişinin DNA incelemesinin ardından tutuklanan sanığın, yargılanmasına başlandı. İlk kez konuşan sanık, cinayetle hiç bir ilgisinin olmadığını söyledi.

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme maktulün tırnak aralarından çıkan doku örneklerinin sonucunu bekliyor.
Bursa 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde “Canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme, cinsel saldırı, yağma, mala zarar verme ve suçu gizleme” suçlarından iki ayrı ömür boyu hapis cezası istenen tutuklu sanık A.I. (23) ilk kez hakim karşısına çıktı. 7 yıl önce Kurtul Köyü’nde para ve altınları için bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunan 80 yaşındaki İrfan Sevinç’in cinayet faali olduğu köydeki 100 ayrı kişinin DNA incelemesinin ardından belirlendiği öne sürülen sanık A.I., ilk kez konuştu. Gözaltına alındığında jandarmada, tutuklamaya sevk edildiğinde de mahkemede hep susma hakkını kullanan sanık A.I., lik kez çıktığı hakim karşısında, suçlamaları reddetti.

“BEN KİMSEYİ ÖLDÜRMEDİM”
Olay günü emanet fişeklerini vermek için arkadaşının evine doğru yola çıktığını anlatan A.I., “Bir evin önünden geçerken isminin Ebru olduğunu öğrendiğim bir kadın beni içeri çağırdı. Odada yaşlı bir bayan, kanepenin kenarında baygın halde oturuyordu. Benden, kadını yatağa taşımamız için yardım etmemi istedi. Beraberce yaşlı kadını yatağa taşıdık. Ardından beni tahrik etmeye başladı. Ebru’yla kanepede ilişkiye girdik. Spermleri orada bulunan çamaşırlara sildim. Bu sırada Ebru’nun cep telefonu çaldı. Telefondaki kişiyle çiftlikle ilgili bir şeyler konuştu. Daha sonra ben evden çıkarak ayrıldım. Bir daha da kendisini görmedim. Ölen kişinin de Ebru ile birlikte yatağa kaldırdığımız kişi olup olmadığını bile bilmiyorum. Bana, ölen kişinin evinde spermim bulunduğu söylenince yaşadığım bu olay aklıma geldi” dedi.

“ANNEM PARA VE ALTINLARI İÇİN ÖLDÜRÜLDÜ, ŞİKAYETÇİYİZ”
Duruşmaya müşteki olarak katılan maktulün kızları A.D., V.C., N.C. ve S.G. ise annelerinin Ebru isminde bir tanıdığının bulunmadığını, istelik ilerleyen yaşına rağmen kendi ihtiyaçlarını kendisinin gördüğünü ifade ederek, “Annemiz evdeki para ve altınları için öldürüldü. Jandarma olayın ardından salondaki halının üzerinden 100 lira buldu. Cinayeti işleyen kişi bunu para için yaptı. Biz bunu yapan kişiye en ağır cezanın verilmesini istiyoruz” diye konuştu.

SIR DOLU CİNAYETİ, MAKTULÜN TIRNAK ARASINDAN ELE GEÇİRİLEN DERİLERİN RAPORU AYDINLATACAK
Sanığın tutukluluk halinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı, sır dolu cinayetin aydınlatılmasında son derece önemli bir delil olan maktulün tırnakları arasından çıkan doku örneklerinin kime ait olduğuna ilişkin sonuç raporunun beklenmesi için erteledi.
Bilindiği gibi Kurtul Köyü’nde 31 Ocak 2007’de meydana gelen olayda; 80 yaşındaki İrfan Sevinç evinde darp edildikten sonra bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu. Sır dolu cinayetle alakalı uzun bir araştırma yapan jandarma, evde bulunan sipermlerin kime ait olduğunun belirlenmesi için köydeki 100 kişiden DNA örnekleri aldı. Gelen sonuçlara göre DNA testi olumlu çıkan A.I. sevk edildiği adli makamlarca tutuklanmıştı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.