SON DAKİKA
Hava Durumu

Yangın çıkan evdeki aileyi 'Cesur' köpek kurtardı

Antalya'da Türkan Gümüş ile 3 çocuğu, evde şarja takılı cep telefonunun bataryasının patlaması nedeniyle çıkan yangından, köpekleri

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2018 17:53
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2018 18:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Yangın çıkan evdeki aileyi 'Cesur' köpek kurtardı
Antalya'da Türkan Gümüş ile 3 çocuğu, evde şarja takılı cep telefonunun bataryasının patlaması nedeniyle çıkan yangından, köpekleri Cesur'un havlaması sayesinde kurtuldu.
Olay, saat 09.00 sıralarında Kepez ilçesi Altınova Orta Mahallesi'nde meydana geldi. Emirhan, Filiz, Poyraz adlı üç çocuğu ve 'Cesur' adlı kaniş cinsi köpekleriyle birlikte yaşayan Türkan Gümüş, cep telefonunu şarja taktıktan sonra oturma odasında uykuya daldı. Bir süre sonra, şarja takılı cep telefonunun bataryasının patlamasıyla yangın çıktı. Evin içini dumanlar sararken, Cesur havlamaya başladı. Köpeğinin havlamasıyla uyanan Türkan Gümüş, çocuklarını ve köpeğini alıp dışarı çıktı.Durumun bildirilmesi üzerine kısa sürede belirtilen adrese gelen itfaiye ekipleri, yangını söndürdü.
"HASTA OLDUĞUM İÇİN SABAHA KARŞI UYUYABİLMİŞTİM"
Anne ve 3 çocuğu uyuduğu sırada "Cesur" isimli köpek havlamaya başladı. Köpeğin havlamasıyla önce 5 yaşındaki Emirhan, ardından da anne Türkan Gümüş uyandı. Gümüş, çocukları ve köpeğini kucaklayarak evden çıkardı. Komşuların ihbarıyla olay yerine gelen itfaiye ekipleri, alevleri söndürdü. Yangında evin iki odası kullanılamaz hale geldi. Anne Türkan Gümüş, yaptığı açıklamada, hasta olduğu için sabaha karşı uyuduğunu söyledi.

"KAPI AÇIK OLDUĞU HALDE GİTMEMİŞ"
Telefonu geceden şarj olması için prize taktığını anlatan Gümüş, şunları kaydetti: "Köpeğimin sürekli havladığını fark ettim. Gözümü açarken Emirhan da 'Anne yangın var' diye beni uyardı. Panikle kalktım. Çocuklarımı ve köpeğimi dışarıya çıkardım. Oğlum kendisini köpeğin uyandırdığını söyledi. Cesur bizi kurtardı. Adı gibi kendi de cesurmuş. Kapı açık olmasına rağmen alevden korkup bizi bırakıp gitmemiş. İyi ki bakmışım, iyi ki beslemişim. Köpeğimiz bize çok sadıkmış. Bütün eşyam yandı. Eşimden bir yıl önce ayrıldım. Ailem, kaçarak evlendiğimiz için bizi kabul etmeyince tek başımıza kaldık. Devletin verdiği yardım parasıyla geçiniyorum. Bütün eşyamı da komşularım vermişti. Onlar da yandı. Yetkililerden yardım bekliyorum. Çocuklarımı yalnız bırakamıyorum. Bırakabilsem her işi yaparım, temizliğe giderim. Çocuklarım için hayatta kalma mücadelesi vermek zorundayım. Kendim için değil ama çocuklarım için yardım bekliyorum." (AA)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.