SON DAKİKA
Hava Durumu

Zihinsel engelli kıza cinsel istismar davasında kan donduran ifadeler

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde, yüzde 50 zihinsel engelli 21 yaşındaki B.A. adlı kıza birç

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2018 12:26
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2018 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://sehirmedya.com/
Zihinsel engelli kıza cinsel istismar davasında kan donduran ifadeler

Manisa'nın Yunusemre ilçesinde, yüzde 50 zihinsel engelli 21 yaşındaki B.A. adlı kıza birçok kez cinsel tacizde bulunduğu ileri sürülen tüpçü 63 yaşındaki Hidayet Kaya hakkında açılan davada ilk duruşma gerçekleşti. Kaya'nın 9.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada görgü tanıklarının ifadeleri kan dondurdu.



 Duruşmada Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla pedagog eşliğinde ifade veren B.A., Kaya'nın nerelerine dokunduğunu gösterip, zaman zaman kendisine yöneltilen sorulara başını eğip, kaldırarak 'evet' ya da 'hayır' diye yanıt verdi. Kaya ise suçlamaları kabul etmeyip, kendisine iftira atıldığını öne sürdü.


Muradiye Mahallesi'ndeki kadın fırın işletmecisi Z.İ., geçen 7 Aralık'ta, iddiaya göre işyerinin yakınındaki tüp satışı yapılan bir dükkanda, yüzde 50 zihinsel engelli B.A.'yı pantolonu dizlerine kadar indirilmiş olarak, yanında işyerinin sahibi Hidayet Kaya ile birlikte gördü. Z.İ., gördüğü manzara karşısında şoke olup, bir şey demeden oradan ayrılıp, yaşadıklarını büfe işleten arkadaşı H.Ş.'ye anlattı. Z.İ., bir hafta sonrada Alo 183 Sosyal Destek Hattı'nı arayıp, ihbarda bulundu. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Manisa İl Müdürlüğü, ihbar üzerine Hidayet Kaya hakkında jandarmaya şikayetçi oldu. Şikayet üzerine jandarma 16 Aralık'ta Kayı'yı gözaltına aldı. B.A.'nın pedagog eşliğinde verdiği ifadeden, Kaya'nın cinsel tacizine birden fazla kez maruz kaldığı belirlendi. Adliyeye sevk edilen Kaya, 'zincirleme olarak basit cinsel saldırı' suçundan tutuklandı. Hakkında, 9,5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Manisa 4. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşması yapıldı. Duruşmaya tutuklu sanık Hidayet Kaya, avukatı İlkay Eren, B.A.'nın babası E.A. ve avukatları Yaşar Sarsu ile tanıklar Z.İ. ve H.Ş. katıldı. Mağdur B.A. ise Ses ve Görüntülü Bilişim Sistemi ile ifade verdi.

'Duruşmada kan donduran ifadeler'

B.A. duruşmada, insan anotomisini gösteren resim vasıtasıyla yaşadıklarını pedagog eşliğinde anlattı. Pedagogun gösterdiği resim üzerinde B.A., Kaya'nın nerelerine dokunduğunu gösterdi. Zaman zaman ise B.A., pedagogun gösterdiği noktalara başını eğerek veya kaldırırak 'evet' veya 'hayır' anlamında tepkiler verdi. B.A. ifadesinde, "İşyerine gittiğimde bana kötü davranıyordu. Öpüyor, dokunuyordu. Benden kendisine dokunmamı ve sarılmamı istiyordu" dedi.

Görgü tanığı Z.İ. de ifadesinde, zihinsel engelli B.A.'yı sanık Kaya'nın işyerinde yarı çıplak olarak gördüğünü ileri sürüp, "Olay günü işyerimden çöp dökmeye çıkmıştım. B.A.'nın sanığın dükkanına girdiğini gördüm. Çöpü döktükten sonra içime bir şüphe düştü. Gidip, baktığımda B.A., iki bölümü bulunan dükkanın arka kısmında, pantolonu yarıya kadar inik haldeydi. İşyeri sahibi yanındaydı. Ama bir şey yapmıyordu. Hemen oradan ayrıldım" dedi.

Diğer görgü tanığı H.Ş. de şunları söyledi:

"B.A.'yı çok severim. Engelli olduğunu bildiğim için erkeklerin yanına fazla yanaşmaması konusunda kendisini uyarırdım. Z.İ.'nin gördüklerini anlatması üzerine B.A.'yı yanıma çağırdım. Biraz sohbet edip, konuşturdum. Bana 'Patron varya' dedi. Ben de 'Patron kim' diye sorunca 'Tüpçü' dedi. 'Hayırdır kötü bir şey mi yapıyor' diye sorunca, 'Yapıyor, beni kurtar' diye yanıt verdi. Bunun üzerine 'Ne yapıyor sana' diye sorduğumda ise 'Beni elliyor' dedi. Bunları nerede yaptığını sorduğumda ise 'Tüp dağıtımına çıkıyoruz. Beni Celal Bayar Üniversitesi'nin arkasındaki yerlere götürüyor' dedi."

Tutuklu sanık Hidayet kaya ise hakkındaki iddiaları kabul etmeyip, kendisine iftira atıldığını öne sürdü.

İfadelerin alınmasının ardından hakim, sağlık durumu nedeniyle, zihinsel engelli B.A.'nın beyanlarına itibar edilip edilmeyeceği hususunda Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden rapor alınmasına ve sanığın tutukluluğunun devamına karar verip, duruşmayı erteledi.

Kızımı taciz eden kişiye en ağır ceza verilsin'

Duruşmadan sonra DHA muhabirine açıklamada bulunan baba E.A., kızına yapılan cinsel tacizin sadece esnafın tanık olduğu günle kalmadığını düşündüğünü belirtip, "Duruşmada karşı tarafın avukatı müvekkilinin tutuksuz yargılanması için çok direndi. Allah'tan serbest bırakılmadı. Kızım, H.K.'nin kendisini tüp arabasına bindirip, 'Hadi tüp ve su dağıtalım' diyerek, evine kadar götürdüğünü anlattı. 'Bizi o eve kadar götürebilir misin? Kapısını gösterebilir misin' diye sorduğumda, 'Evet, gösterebilirim' dedi. Bu konuda kızımın yalan söyleyeceğini düşünmüyorum" dedi.

Annesi hastaneye kaldırıldı

5 yıl önce beyin kanaması geçirip, sol tarafı felçli kalan eşi H.A.'nın (40), 15 Aralık'ta atak geçirip, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'ne kaldırıldığını belirten E.A., "Bu tarih kızımın tacize uğradığına dair Alo 183 hattına şikayet yapıldıktan 1 gün sonraya denk geliyor. Tahminimce, eşim benden daha önce bu olayı öğrendi. Muhtemelen komşulardan biri söyledi. Bu nedenle atak geçirip, hastanelik oldu. Şu an gelişmelerden ve son durumdan bilgisi yok. Kendisine hiçbir şey söylemiyoruz. Kızıma tacizde bulunan kişiye en ağır cezanın verilmesini istiyorum" diye konuştu. (DHA)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.