SON DAKİKA
Hava Durumu

AK Parti daha fazla halkın içine inmeli!    

Yazının Giriş Tarihi: 15.10.2021 19:57
Yazının Güncellenme Tarihi: 15.10.2021 19:57

AK Parti Bursa, son dönemde gerek milletvekilleri gerek il yönetimi ve gerekse de belediye başkanları ile ciddi anlamda sahaya inmiş durumda. 
Son birkaç yıldır sokaktan biraz çekilmiş gibi bir görüntüsü vardı. Ancak Davut Gürkan’ın İl Başkanı olmasının ardından AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Efkan Ala’nın da yönlendirmeleri doğrultusunda AK Parti güçlü bir silkelenme ile daha çok vatandaşlarla iç içe olma gayreti içinde. 
İl Başkanı Davut Gürkan başta olmak üzere gerek yöneticileri gerekse belediye başkanları her gün farlı mahallelerde vatandaşlarla buluşarak hasbihal edip, sorunları dinliyor. 
Bursa Milletvekilleri de öyle. Örneğin Mustafa Esgin, her fırsatta Bursa’da vatandaşlarla buluşuyor. Sabah erken saatlerden gece geç vakitlere kadar Esgin’i halkın içinde halkla birlikte görüyoruz. 
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Mehmet Kanar, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, Kestel Belediye Başkanı Önder Tanır ve Cumhur İttifakı MHP Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, her gün tempoyu artırarak daha fazla insana dokunmak için çaba harcıyor. 
Sosyal medya hesaplarına bakarak bunları görebilir ya da günlük programlarına katılarak şahit olabilirsiniz. 
İlçe yönetimlerinde de büyük oranda hareketlilik olduğunu söyleyebiliriz. 
Evet, bir süredir kamuoyunda bir takım eleştiriler de vardı ve bunlar da göz önüne alınarak Davut Gürkan öncülüğünde daha çok sahada olma vaziyeti alındı. 
Bursa’da vatandaşların kahır ekseriyeti HDP destekli CHP’li bir belediye yönetimi istemiyor. Dahası Bursalı HDP destekli Millet İttifakı iktidarı da istemiyor. Bunu çevrenizde AK Parti’yi eleştiren insanlara sorabilirsiniz ve alacağınız cevap aynen böyle olacak.
 Ancak vatandaş AK Parti’nin ve Cumhur İttifakı’nın biraz daha sorunlarıyla ilgilenmesini, biraz daha sokakta etkin olmasını ve kendisine dokunmasını da bekliyor. 
Dahası vatandaş algı ajanlarının toz duman ettiği gündemde daha fazla AK Partili yöneticilerin kendilerini bilgilendirmelerini ve kafalarda oluşan soruları gidermelerini de bekliyor. Bunun için il yönetimi ve milletvekillerinin yanı sıra belediye başkanlarının çabası ortada. Ama yetmez. 
İlçe yönetimlerini, meclis üyelerinin, belediyelerde görev yapan siyasilerin hatta belediye hizmetleri ile ilgili bürokratların da sahada olmalarının halkın moral motivasyonunun diri tutulması noktasında önemli olduğunu söyleyebiliriz. 
Özellikle belli odaklar ki bunlar rant ve siyasal güç çeteleri olarak da adlandırılabilir, bunların yapmak istedikleri bozgunculuğun önüne geçilmesi noktasında da etkili bir yöntem halkla birebir temas. Kapalı kapılar ardında hesap peşinde olanların, Bursa üzerinden rant anlaşmaları yapanların ve kenti bölüşmeye kalkan adı büyük kendi küçük yapıların deşifre olması da ancak halkla bütünleşerek sağlanabilir. 
AK Parti Bursa’da hareketlilik var ve bu hareketlilik önümüzdeki dönemde algı yönetimiyle kenti kaos ortamına taşımak isteyenlerin oyunlarını boşa çıkarır. AK Parti’nin silkinmesi, milletin motive olması demek. 
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.