SON DAKİKA
Hava Durumu

AK Parti’de yeni dönem nasıl olur!

Yazının Giriş Tarihi: 27.11.2021 20:32
Yazının Güncellenme Tarihi: 27.11.2021 20:32

AK Parti Bursa’da aylardır hazırlığı yapılan değişim ve dönüşüm son iki günde yapılan müdahalelerle başlamış oldu. Mudanya ve Kestel’den sonra dün Harmancık İlçe başkanı ve yönetiminin de istifaları alındı. 


Şimdilik üç ilçe değişimine gidildi ve belki sayıda artacak. Değişim ve dönüşümün sadece bu seviyede kalmayacağı da bir başka beklenti. 
Siyaset sahasını oldukça ısıtan ve gözlerin bir kez daha AK Parti’ye çevrilmesini sağlayan bu gelişmelerle birlikte hem yeni dönemde AK Parti’nin Bursa’da izleyeceği strateji hem de boşalan ilçelere yapılacak atamalar merak ediliyor. 


Burası oldukça önemli.  AK Parti’de bir süredir ilçe koordinatörleri ilçe başkanları ve yönetimleri hakkında rapor hazırlıyordu. O raporlar ilde değerlendirildi ve ardından karar verici olan Genel Merkeze aktarıldı. 


Bursa il başkanlığı ve genel merkez arasında yapılan görüşmelerle de neşter vurulmaya başlandı. Yani bir anda karar verilen ve harekete geçilen değil sistematik olarak adım adım yürütülen bir çalışma devam ediyor. 
Bunu sadece görev değişiklikleri ile sınırlı kalacağını düşünmüyoruz açıkçası. 
AK Parti’nin 2023 ve 2024 seçimleri için bugün parmaklarını çizgiye koymaya başladığını ve yeni süreçte çok daha etkin ve etkili bir siyaset yapacağını düşünüyoruz. 


Davut Gürkan yönetimindeki Bursa AK Parti’nin yeniden dizaynıyla birlikte daha çok sahada olacağını düşünmek doğru olacak.
İşin bu tarafını bir kenara bırakarak, merak edilen konulara gelelim. Öncelikle alınan ilçe başkanlarının yerine kim verilecek? İsimler üzerinden mi yoksa projeler ve hedefler doğrultusunda bir adım mı atılacak? orası çok önemli


İlçe başkanlarının sadece isim olarak değiştirilip bir iddia ya da proje ortaya konmamasını beklemiyorum açıkçası. 
AK Parti’nin muhalefette olduğu Mudanya örneğinden yola çıkalım. 


Burada yapılacak atamayla AK Parti, yeni bir proje ve iddia ile ben Mudanya’ya damgamı vuracağım şeklinde mi hareket edecek? yoksa ilçede sorunlar vardı isim değişikliği ile yola devam mı edeceğim diyecek? Bu sorunun cevabı yerel seçimlerle ilgili bakışı da gözler önüne serecek. 


Eğer iddialı bir başlangıç ve iddialı bir isimle birlikte Mudanya’yı almak üzere plan program ortaya konulacaksa seçilecek isim başka, yok mevcut durumda bir süre daha devam edelim denilecekse tercih edilecek isim başka olacaktır. 


Belki de kısa bir süre içinde Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, bir basın toplantısı ile bunların hepsini kamuoyuyla paylaşır. Gürkan’ın siyasete ve Bursa’ya bakışını biliyoruz. 


İddialı projelerle kamuoyunun önüne çıkarak, kenti büyütmeye, siyaseti geliştirmeye ve alınabilecek en büyük başarıya talip olacağını tahmin etmek güç değil. 
Belki de AK Parti geliştireceği yeni bir süreçle Bursa’daki siyasi ritüelleri ve alışmışlıkları da bir kenara bırakacak, siyasetin seviyesini bir üst klasmana taşıyacak adımları önümüzdeki günlerde ortaya koyacak. 


Bunların hepsini önümüzdeki haftadan itibaren atılacak adımlar doğrultusunda göreceğiz. Bir kez daha altını çizmekte yarar var. Belki de Bursa siyasetinde bir dönemin kapanıp yeni bir dönemin açılacağı bir süreci yaşayacağız. Efkan Ala-Davut Gürkan ve Bursa teşkilatları, Bursa’nın geleceğine yönelik yeni bir ufuk açabilir. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.